60ka je opravdu mazec, tu mám na benzínu 1,6.swabel píše:Vcera po 5 rokoch dosluzila povodna debilna 60Ah bateria. (potom ze su ople lacne, ak sa setri napr. na bateriach )
Dal som tam teraz Bosch Silver S4 74Ah 680 Ah. Rozmery 278x175x190mm. Origo by tam mala ist o rozmeroch 278x175x175 mm, tato je o 2 cm vyssia, ale vosla sa v pohode. Startovanie podstatne lepsie oproti starej baterke (aj ked bola stara plne nabita, nebrnklo to tak dobre, ako teraz).
Pozdravujem v Opli toho, kto vymyslel 60Ah bateriu pre 1,9 tku diesel
Jinak Varta Silver 74Ah koupena - pro zajímavost něco o ceně. Tu jsem napřed zkoumal na netu, kde se pohybovala od 2.200 Kč nahoru. Pak jsem zašel do spec. obchodu, kde mi řekli, že stojí 3.600! Tak jsem odpověděl, že to je trochu moc, načež mi bylo řečeno, ať se podívám na jejich internetové stránky, kde je cena podstatně nižší. Pak jen stačí objednat a dojít si na prodejnu - tak mě baterka vyšla na 2.503 Kč.
Z výše uvedeného vyplývá, že klasický pultový prodej je určen pro muflony bez znalostí či přístupu k netu.
Další zkušenost s nákupem přes net (resp. objednávkou) a vyzvednutím na prodejně mám se startérem (na Nubiru), kdy jsem po nákuu zjistil, že situace není tak zlá, a díky objednávce přes net jsem startér mohl vrátit - při klasickém pultovém prodeji by to nebylo možné. Tož tak.