Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět

Koupíš si tento modul od Pepase?

Ano
118
61%
Ne
25
13%
Nevím
50
26%

Celkem hlasů: 193

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Re: Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")

Příspěvek od PepaS » 01 úno 2017, 15:03

honzap píše:Ach jo, už budou oslňovat i Astry.... :?
Funkce denního svícení je (a bude) standardně blokovaná, takže nepoučený laik ji neaktivuje ani omylem. Pokud si někdo vymění mlhovky za světla schválená pro denní provoz, tak nikoho oslňovat nebude. Kdo chce, může svítit mlhovkami ve dne i nyní...
honzap píše:Připojuje se na STK auto na diagnostiku? Pokud ano, bude to problém - na voze bude denní svícení, které se ale při nepřipojeném MKJ nerozsvítí.
Diagnostika se připojuje na kontrole emisí, což je jiná „budka“, než kontrola technického stavu vozu. Tedy alespoň tam, co chodím. Takže není problém po emisích MKJ připojit a technickou projít s funkčním MKJ (i když ani to MKJ tam nemá co dělat). Už jsem psal, že funkci denního svícení dělám kvůli neodbytným požadavkům uživatelů z oblasti mimo EU, kde mají tak trochu jiná pravidla.

Ale v zásadě máš pravdu a je to trefná připomínka k dalšímu zvážení.
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

Reklama

Sady

Příspěvek od Sady » 01 úno 2017, 19:53

PepaS píše:Doplnil jsem do MKJ novou funkci - "aktivace denního svícení"

Jak to funguje? Pokud je funkce denního svícení v konfiguračním menu MKJ povolená, běží motor a nesvítí žádná přední světla, potom svítí přední mlhová světla. Věc má háček - podle platné legislativy nelze používat světla mlhová pro denní svícení. Kdo by tuto funkci chtěl legálně používat, musel by mlhovky nahradit světly schválenými pro provoz denního svícení.

Zatím je funkce k dispozici jen v testovací verzi... kdo by chtěl zkoušet, má možnost. ;)
Ahoj Pepo,
SUPER BOMBA!!!! Tak MKJ stále žije, to jsem rád a svůj pošlu na update fw.
Nemáš tam ještě nějaké další vychytávky, které třeba nejsou i v souladu s leg? :-)
Opel Zafira B 1.7 CDTI (8V) COSMO 81 kW (chip PowerTEC 107,2 kW), 2009, Z17DTJ, DPF, Božský MKJ, ABS Full, Quick Heat, CID, DVD90

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 01 úno 2017, 20:19

Sady píše:to jsem rád a svůj pošlu na update fw.
Samozřejmě poslat můžeš, ale je potřeba počítat s tím, že funkce denního svícení bude mít nějaké mouchy a bude se muset upravovat. Bohužel řízením osudu nemám nyní kde testovat...
Sady píše:Nemáš tam ještě nějaké další vychytávky, které třeba nejsou i v souladu s leg?
To rozhodně nemám. Po pěti letech bezstarostného provozu opravdu nechci, aby s MKJ někdo mohl tropit alotria. ;)
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 08 úno 2017, 11:57

:| Mám tady něco k zamyšlení.

Uvažuji, že bych do MKJ doplnil možnost volby zobrazovaného parametru v okně digitálního rychloměru. Nyní si uživatel v konfiguračním menu volí, zda-li se má či nemá zobrazovat na CID/GID displeji digitální rychloměr. Doplnil bych tedy ještě volbu - zda-li se zobrazuje rychlost, tlak turbodmychadla (někdo bez něj nemůže žít), napětí v palubní síti, ... a co ještě? Nechci tam dávat vše, jen to, co má praktický smysl. Takže prosím nějaké návrhy a nápady...

Nyní je programová paměť MKJ zaplněna z 95 %, takže se tam toho už moc nevejde. :)

martulik

Příspěvek od martulik » 08 úno 2017, 12:08

Já bych třeba uvítal symbol rozsvícených světel. To mě vážně rozčiluje, že to Opel němá. Pokud je to ovšem možné?
Vectra C Caravan 1,9 CDTI r.v.2005
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 08 úno 2017, 12:12

To přeci vidíš na budících?

martulik

Příspěvek od martulik » 08 úno 2017, 12:28

Bohužel ne. Pokud svítím přes den, poznám to pouze tak, že se musím podívat na kolečko samotného vypínače. Displej CID mám totiž na denní zobrazení (lepší vykraslení navigace) a na přístrojích není vidět, že by svítili. A to je docela nešikovné řešení. V jiných autech je na přístrojovce zobrazený symbol jak parkovacích, tak potkávacích světel a je to naprosto jasné.
Vectra C Caravan 1,9 CDTI r.v.2005
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d

quicky

Příspěvek od quicky » 08 úno 2017, 15:27

martulik píše:Bohužel ne. Pokud svítím přes den, poznám to pouze tak, že se musím podívat na kolečko samotného vypínače. Displej CID mám totiž na denní zobrazení (lepší vykraslení navigace) a na přístrojích není vidět, že by svítili. A to je docela nešikovné řešení. V jiných autech je na přístrojovce zobrazený symbol jak parkovacích, tak potkávacích světel a je to naprosto jasné.
No mne to teda na Vectre aj Astre signalizovalo na budikoch. Nemas to len pokazene? ;)
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014

jouda

Příspěvek od jouda » 08 úno 2017, 15:40

Je možné zobrazit hlavně teplotu ale i tlak olejové náplně?

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 08 úno 2017, 15:58

martulik píše:Bohužel ne. Pokud svítím přes den, poznám to pouze tak, že se musím podívat na kolečko samotného vypínače.
A přepínač světel máš v poloze AUTO nebo na standardním svícení? Pokud si pamatuji, tak budíky nesignalizovaly svícení při režimu AUTO & den.
jouda píše:Je možné zobrazit hlavně teplotu ale i tlak olejové náplně?
Tak to možné není, protože ve voze nejsou senzory pro měření teploty a tlaku oleje. Těmi parametry k výběru jsem měl na mysli především ty, které už MKJ zobrazuje v některém z menu.

Odpovědět