Autobaterie ZAFIRA - životnost

Od klimatizace až po xenony
merlin
Kontaktovat uživatele:

Re: Autobaterie ZAFIRA - životnost

Příspěvek od merlin » 17 kvě 2010, 20:58

Kesi píše:Pri vypnutom motore 13V??? Veď máš 12V batériu :twisted:
Proč je na staré baterii 14,0V po 1/2 roce ležení v garáži? Těch 13.0V mi ukazovala diagnostika co je v BC. Každý článek by měl mít cca 2,1V.

U Tebe jsou jaké hodnoty? Já mám druhé auto Astra-G kde mám VARTU ,ale teď v noci je tam moc tma.. a prd tam uvidím
Astra-G Z14XE / 2003 , Zafira B - 1.8 ENJOY IV/2008 / silver

Reklama

Westler

Příspěvek od Westler » 17 kvě 2010, 20:59

Presne tak, 2,1V *6 = 12,6V pri plne nabite baterii, viz muj predchozi prispevek.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

Kesi

Příspěvek od Kesi » 17 kvě 2010, 21:01

Ak chceš merať batériu tak jedine pod záťažou. Meranie napätia na prázdno je klamlivé ;)
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

merlin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od merlin » 17 kvě 2010, 21:21

Kesi píše:Ak chceš merať batériu tak jedine pod záťažou. Meranie napätia na prázdno je klamlivé ;)
Nechtěl jsem ji měřit naprázdno, chtěl jsem vidět co se stane a zda bude držet nějaké napětí nebo zda zase padne přes noc do kytek. Bohužel auto mám pod přístřeškem kde fouká celkem hodně, naštestí tam neprší, ale moc světla tam prostě není. Když jsem tam prdnul měřák prdlajs jsem viděl, tak jsem to udělal přes BC. No vím, že baterka je deadly, ale musím nějak do servisu dojet a pak se mi jistě nebude chtít zase ráno tahat kabely od baterky k baterce.

Stejně budu ráno ve středu projíždět ucpaným Brnem a s baterkou která není zcela ready to není zrovna dobrým řešením.

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 17 kvě 2010, 23:34

Pepino_GH píše:Vojto, možná nebude 3 roky, ale podle zákona bude na novou 2 roky. Reklamoval jsem po roce Vartu v Háčku, po peripetiích s uznáním reklamace byla vyměněna a je na ni nová záruka 2 roky...
tak to se prodejce snažil nad zákonnou povinost, výměnou zboží za nové se záruka neprodlužuje
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 19 kvě 2010, 08:27

To bych Vojto netvrdil..

40/1964 Sb. Občanský zákoník
§ 627
(1) Doba od uplatnění práva z odpovědnosti za vady až do doby, kdy kupující po skončení opravy byl povinen věc převzít, se do záruční doby nepočítá. Prodávající je povinen vydat kupujícímu potvrzení o tom, kdy právo uplatnil, jakož i o provedení opravy a o době jejího trvání.
(2) Dojde-li k výměně, začne běžet záruční doba znovu od převzetí nové věci. Totéž platí, dojde-li k výměně součástky, na kterou byla poskytnuta záruka.
(3) Jakákoliv ujednání mezi prodávajícím a kupujícím, uzavřená před uplatněním práva z odpovědnosti za vadu prodané věci, pokud by v jejich důsledku toto právo zaniklo nebo bylo omezeno, jsou neplatná.
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 19 kvě 2010, 08:37

ano protože záruka přestala běžet ve chvíli kdy si dal věc do reklamace! ale ne že běží zase 2 roky odznova
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

merlin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od merlin » 19 kvě 2010, 08:43

Zdravím,

no tak mám Zafiru v servisu u nás v BS v Brně, uvidím odpoledne co mi řeknou až si půjdu pro auto. Vůbec se jim nelíbilo, že jsem si nechal udělat garančku po 2 letech nyní, termín jsem měl až někdy na červen, ale to již dle toho auto by nebylo v záruce (záruka mi končí 28.5.2010 tedy po 2 letech) .

Ale o tom lze jen polemizovat, zda udělají normální záruku, myslím si, že ne, já se třeba pohybuji v IT a pokud vyměním věc za novou, záruka se jen prodlužuje o dobu co bylo zařízení v opravě-reklamaci. Baterka je součást auta tedy platí záruka na celé auto jako celek, samostatně netuším ....

Díky

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 19 kvě 2010, 08:58

merline, mrkni sem: http://static.opel.hu/documents/cats/my ... ira_CZ.pdf

Auto 2 roky, karoserie 12 let a originální GM akumulátor 3 roky...

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 19 kvě 2010, 09:30

Vojto, nedalo mi to a zeptal jsem se právníka. Je to tak, jak jsem popsal. Pokud dojde k výměně, jedná se o novou věc a běží na ni nová záruka.
Pokud se s prodejcem dohodneš na odstoupení od kupní smlouvy z důvodu nefunkčnosti (jsou na to také paragrafy) nevrací ti např. po roce jen polovinu peněz, ale celou částku...

Pro Merlina, pokud se pohybuješ v IT, víš, že i komponenty počítačů můžou mít rozdílné záruční podmínky, např HDD mívají 36 a více měsíců..

Nakupuji pro firmu u dodavatele kancelářské vybavení, zde je postup podle obchodního zákoníku, ale slušný dodavatel postupuje úplně stejně. Rozbije se přístroj a oprava by se nerentovala, poskytne mi nový a běží nová záruka. Vždyť moc dobře ví, že jinak by přišel o "dobrého" zákazníka...

Odpovědět