Stale svitici kontrolka ESP - vadne brzdove cidlo

Od klimatizace až po xenony
Rado77

Re: Stale svitici kontrolka ESP - vadne brzdove cidlo

Příspěvek od Rado77 » 16 zář 2008, 17:05

Podla mna to bude vediet kazdy "no-name" servis. Ked si predstavim ze tam vozia ludia total elektrikou nabuchane bavoraky ci volva, tak zvladnu vsetko. Aspon teda zakladnu diagnostiku - premeranie kablov a identifikaciu zleho cidla/kabla. Bezny no-name servis vezme tych 350-400 /hodinu, a celkovo to spravia rychlejsie ako autoriz servis.

Najlepsie je zajst do no-name servisu a povedat im hned ze "kupil som toto auto, a hladam dobry servis, kde by som ho nechaval spravovat". Pripadne daj potom po oprave nzvyse nejake to kilo, a hned si ta budu pametat nabuduce. Idealne je sa s nimi bavit na hlbsej technickej urovni, aby vedeli, ze ta len tak neodzubu a ze tomu rozumies.

Autoriz servis - tomu je fuk, ci vymenia pol auta, oni zarabaju prave na pracach, nie ani tak na predanych ND.
Astra H 1,6 16V kombi

Reklama

Fazol

Příspěvek od Fazol » 13 lis 2008, 11:17

Zdarec,

tak konecne jsem dostal k oprave ESP. Nasel jsem si kontak na Bosch Car servise v havirove, pristi tyden tam jedu. Sice technik, kdyz slysel ESP tak 2x nadseny nebyl, ale rikal, ze se o neco pokusi :) Dam vedet jak to vse dopadlo.
FazoL
Opel Astra H 1.6 Caravan

Fazol

Příspěvek od Fazol » 27 lis 2008, 12:08

Zdravim vsechny!

takze kamaradi oplisti, prave jsem dotelefonoval s mechanikem, ktery mi rekl toto: vadne je opravdu cidlo tlaku v brzdach, ktere pouziva ESP. Toto cislo je umistene v ABS jednotce a resenim je pouze vymena jednotky.

Nova jednotka stoji par desitek tisic, starsi stoji kolem peti. V tom samem servisu to i vymeni. Takze mam ted ukol obehnout srotaky na Kutnohorske ulici v praze a koupit dobrou ABS jednotku. Samozrejme, ze se s tim da jezdit, pouze nefunguje ESP.

Pokud mate kontakt na nekoho hodne dobreho cloveka s takovymi to dily, byl bych Vam vdecny za kontakt.

Mejte se a dikes
FazoL
Opel Astra H 1.6 Caravan

Odpovědět