Ahojte, som tu novy
Prezrel som si forum a nenasiel som tu nikde moj problem, tak zakladam novu temu.
Prave si instalujem noveho parkovacieho asistenta, ktory mi priniesol JESUS na vianoce:
http://www.parkovaciesenzory.sk/akustic ... sn-4s.html
Tento asistent umoznuje aj pripojenie k vystupu MUTE, cize stlmi radio pri zaradeni spiatocky.
Chcel som sa spytat, ci ma niekto z Vas s tym skusenosti - so zapojenim a pouzivanim.
Rovnakotak, ci uz to niekto z Vas instaloval a zapajal.
Mam totiz riadiacu jednotku z parkovacich senzorov pri zadnom svetle a chcel som sa vyhnut natahovaniu kablu z radia cez cele auto.
Nie je mozne zapojit to nejako cez poistkovu skrinku? (resp. kabelaz od radia, ktora smeruje do poistkovej skrine)
Dakujem za pripadne reakcie.
Neorigo parkovaci asistent -prepojenie s radiom (MUTE)
- Reklama
Re: Neorigo parkovaci asistent -prepojenie s radiom (MUTE)
Rádio má napájení do předního el. centra v motorovém prostoru. Originál rádio má sice vstup mute, ale nevidím důvod, proč by výrobce zbůhdarma z něj tahal drát až někam k zadnímu světlu.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
Myslel som si, ze radio bude napajane od predneho el.centra...hm..
Mas teda nejaky napad, ako by som to prepojil bez tahania toho kabla cez cele auto? Lebo ja nie... :/ Asi sa tomu nevyhnem, ak budem chciet vyuzit aj tuto "vymozenost".
Mas teda nejaky napad, ako by som to prepojil bez tahania toho kabla cez cele auto? Lebo ja nie... :/ Asi sa tomu nevyhnem, ak budem chciet vyuzit aj tuto "vymozenost".
Když už to PepaS zmínil v topicu MKJ, dám svoji zkušenost. Samotného mě tahle otázka zaujala natolik, že jsem se pídil po řešení a ve spolupráci s PepaSem jsme to dotáhli do zdárného konce. Řešení to není sice úplně elegantní, pomocí datové komunikace a softwarové aktivaci nebo deaktivaci, ale takovej trošku, v dobrém slova smyslu, "bastl" Lze to použít jak na origo PAS, tak na jakýkoliv jiný, je to jen o tom, odkud drát natáhnu.
Jde o využití vstupu MUTE na rádiu. Pokud tento vstup ukostříme, rádio ztichne a zobrazí MUTE. Já pro ukostření použil, na radu Pepíka, tranzistor, který spínám napětím z rozsvícené LEDky PAS na tlačítkové liště.
V případě použití neorigo asistenta se rozsvěcí nějaký displej nebo něco jiného, odkud lze zdroj napětí pro sepnutí tranzistoru vzít.
Ač to mám skutečně vyzkoušené a funguje to spolehlivě, nakonec jsem to musel odpojit, protože auto neřídím jen já a bylo mi spíláno, že když moje milá poslouchá rádio a říkají něco zajímavýho, štve jí, že to při couvání ztichne. Můj argument o soustředění se na úkon couvání a eliminace rizik mi bylo odpovězeno, že má přece parkovací kameru A má pravdu, od doby co mám od PepaSe MVK + CAM, už této funkce netřeba
Jde o využití vstupu MUTE na rádiu. Pokud tento vstup ukostříme, rádio ztichne a zobrazí MUTE. Já pro ukostření použil, na radu Pepíka, tranzistor, který spínám napětím z rozsvícené LEDky PAS na tlačítkové liště.
V případě použití neorigo asistenta se rozsvěcí nějaký displej nebo něco jiného, odkud lze zdroj napětí pro sepnutí tranzistoru vzít.
Ač to mám skutečně vyzkoušené a funguje to spolehlivě, nakonec jsem to musel odpojit, protože auto neřídím jen já a bylo mi spíláno, že když moje milá poslouchá rádio a říkají něco zajímavýho, štve jí, že to při couvání ztichne. Můj argument o soustředění se na úkon couvání a eliminace rizik mi bylo odpovězeno, že má přece parkovací kameru A má pravdu, od doby co mám od PepaSe MVK + CAM, už této funkce netřeba
Dakujem za tvoju reakciu a popis riesenia neveril som, ze by sa tym mohol niekto zaoberat.. skusim a dam vediet!
Priznám sa, že mám Park. sys. od výroby rádio CD70navi a nevšimol som si že by sa extra stíšilo pri spiatočke. Ale asi preto, že ho nemám nikdy moc nahlas
EX Opel kadett 1,6D, Opel vectra B 1,6 16V CD, Opel astra H caravan 1,9CDTI 74KW 11/2009 (elegance)