Nefunguje ostvětlení SPZ
Nefunguje ostvětlení SPZ
Ahoj,
přestalo mi svítit osvětlení SPZ, žárovky jsem kontroloval a ty jsou funkční. Nevíte někdo kde hledat problém??
přestalo mi svítit osvětlení SPZ, žárovky jsem kontroloval a ty jsou funkční. Nevíte někdo kde hledat problém??
Opel Astra H caravan 1.9cdti 74kw, rv. 2007
- Reklama
Re: Nefunguje ostvětlení SPZ
Jenom takový nápad, nemáš náhodou nastavený ovládání světel na auto? Pak by ti senzor rozsvítil osvětlení SPZ až se setmí...
Opel Astra H, Caravan 1.9 CDTI 110kW
Tímto nebude, zkoušel jsem i v noci na všechny polohy vypinače a nejde, nesviti ani při odemčeni auta.
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Zkus na 5 minut odpojit baterku, pak můžeš hledat dál.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
Tipuji to na standardní Opel eletriku.
Tohle součástí svazku elektriky pod stříbrnou lištou. Je to svazek se dvěma konektory na osvětlení RZ, spínačem dveří a třetím konektorem, který slouží k napojení na vnitřní svazek elektriky.
Jestli nesvítí obě járovky a jsou dobré, tak bych hned po kontrole objímek začal hledat tam. Protože to je konektor jak ze spotřební elektroniky a dobře hnije. Viz.:
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... 5&start=20
Pak je možnost, že je problémek v konektoru propojující svazek dveří se zbytkem auta. Já tam měl pěknou mapu od vody.
Tohle součástí svazku elektriky pod stříbrnou lištou. Je to svazek se dvěma konektory na osvětlení RZ, spínačem dveří a třetím konektorem, který slouží k napojení na vnitřní svazek elektriky.
Jestli nesvítí obě járovky a jsou dobré, tak bych hned po kontrole objímek začal hledat tam. Protože to je konektor jak ze spotřební elektroniky a dobře hnije. Viz.:
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... 5&start=20
Pak je možnost, že je problémek v konektoru propojující svazek dveří se zbytkem auta. Já tam měl pěknou mapu od vody.
Tak odpojení baterky nepomohlo. Až budu mít více času tak se vrhnu na tu stříbrnou lištu.
Zatím díky za info.
Zatím díky za info.
Jestli jdeš na lištu, tak si připrav plastový čudlíky. Je jich tuším 8ks a mě se povedlo tak 4-5 zprasit a musel jsem dát nové. Bez nich hrozí až tam vrátíš tapec rušivé pazvuky. Jo, a je tam myslím i pár šroubků na torxy. Asi v závislosti na provedení/typu toho tapce.
Lišta samotná drží na matičkách. Myslím že jich je 6. Šrouby jsou v liště.
Jestli budeš mít po ruce nějaké obrazové zapisovadlo a podělíš se o "dojmy", myslím že tady budem rádi.
Lišta samotná drží na matičkách. Myslím že jich je 6. Šrouby jsou v liště.
Jestli budeš mít po ruce nějaké obrazové zapisovadlo a podělíš se o "dojmy", myslím že tady budem rádi.
Tak problém vyřešen:) Problém byl nakonec stejně v žárovkách, stačilo vyměnit jednu žárovku a začali svítit všechny.
Díky za rady..
Díky za rady..