chyba elektroniky motoru
chyba elektroniky motoru
Ahoj. Mám OPEL ASTRA H 1,7CDTI, 74kW, rok výroby 2006. Na tachometru 120 000, ale ve skutečnosti? Kdo ví? Auto je z bazaru. Krátce po nastartování se mi rozsvítí autíčko s klíčkem. Po několika minutách, nebo ujetí cca. pěti až šesti kilometrů zhasne a vše se zdá být v pořádku. Auto jede dobře a nic zvláštního nepozoruji. Už se s tím někdo setkal?
- Reklama
Re: chyba elektroniky motoru
Skús vyčítať chybu. Pri vypnutom kľúči stlačit brzdu a plyn, podržať tlačítko mazania km a zapnúť kľúčik. Objaví sa ti číselný kód chyby.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Tak jsem si nechal vypsat chybová hlášení a byly tam dvě. 050074 - to jsou nepohyblivé pevné klapky, ale nevím přesně kde je mám hledat. Jediné naklápěcí klapky o kterých vím jsou v turbodmychale. Řídí se jimi množství vzduchu plněného do válců. Druhý kód je 038008. Ten jsem ale v seznamu vůbec nenašel.
Už jsem to našel 038008 je nějaká závada žhavicích svíček. Takže asi celkem nic vážného.
Už jsem to našel 038008 je nějaká závada žhavicích svíček. Takže asi celkem nic vážného.
arvlad píše:050074 - to jsou nepohyblivé pevné klapky
Ahoj,
jsou to urcite zhavice... autem s klickem sviti, dokud je motor dozhavovan (Zhaveni je zapnuto i po nastartovani). Pote co je zhaveni vypnuto zmizi i chyba a auto s klickem zhasne. Takze akorat zjistit, kterej zhavic to je:-)
jsou to urcite zhavice... autem s klickem sviti, dokud je motor dozhavovan (Zhaveni je zapnuto i po nastartovani). Pote co je zhaveni vypnuto zmizi i chyba a auto s klickem zhasne. Takze akorat zjistit, kterej zhavic to je:-)
Ja doporučujem, keď už tak meniť všetky naraz
Včera jsem změřil žhavicí svíčky ohmmetrem. Při parametrech udaných výrobci tj. proud 15 A a napětí 11 V by měl být odpor 0.7 ohmu. Skutečně jsem to naměřil na druhém, třetím a čtvrtém válci. Svíčka prvního válce je přerušená.
Ak teraz vymeníš jednu tak do mesiaca budeš meniť druhú a do mesiaca..... Nakoniec vymeníš aj tak všetky 4.