Autobaterie ZAFIRA - životnost

Od klimatizace až po xenony
Gord
Kontaktovat uživatele:

Re: Autobaterie ZAFIRA - životnost

Příspěvek od Gord » 19 kvě 2010, 09:42

Nová záruka jednoznačně :)
už není

Reklama

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 19 kvě 2010, 09:42

Merlin - Ale o tom lze jen polemizovat, zda udělají normální záruku, myslím si, že ne, já se třeba pohybuji v IT a pokud vyměním věc za novou, záruka se jen prodlužuje o dobu co bylo zařízení v opravě-reklamaci. Baterka je součást auta tedy platí záruka na celé auto jako celek, samostatně netuším ....

Na tomto by se asi dalo stavět, ale za právníkem už nejdu.. ;) :lol:

Jiné to bude asi v případě, kdy je kupované auto a bude se měnit baterie. Jiné to bude v případě, kdy se kupuje jen baterie...

Ale to nemění nic na tom, že máš na akumulátor v této chvíli ještě rok záruku... ;)
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH

oblhut

Příspěvek od oblhut » 19 kvě 2010, 09:50

Chlapi s tou zárukou je to přesně tak,jak píše Pepino a s tím že je to součást auta a záruka je na auto jako celek,tak i tady souhlasím s Pepinem,respektive jako on si nejsem jist,jak to v tomto případě je.
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw

merlin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od merlin » 19 kvě 2010, 11:27

Pepino_GH píše: Pro Merlina, pokud se pohybuješ v IT, víš, že i komponenty počítačů můžou mít rozdílné záruční podmínky, např HDD mívají 36 a více měsíců..

Nakupuji pro firmu u dodavatele kancelářské vybavení, zde je postup podle obchodního zákoníku, ale slušný dodavatel postupuje úplně stejně. Rozbije se přístroj a oprava by se nerentovala, poskytne mi nový a běží nová záruka. Vždyť moc dobře ví, že jinak by přišel o "dobrého" zákazníka...
Ano dělám v IT od roku 1991 , od roku 1994 máme jen samý Opel. Jasné, že komponenty mají jinou záruku což je běžné, že spousta dobrých dodavatelů Vám prodá PC a buď dá záruku na celekm 36 měsíců nebo standardní záruční dobu na PC tj. 24 měsíců a samostatný papír kde jsou vypsané záruku od dodavatelů.

Já se pohybuju v podobném segmentu IT - Servery, ukládání dat, Unixové systémy apod. no a tam je věc celkem jiná. No my musíme dávat záruku až 5 let , samozřejmně se to nedá udělat bez
servisních smluv apod.

Já jsem se setkal i s tím, kdy dodavatel si vzal zboží na opravu a i když po 30 dnech nám dal nový kus, tak 30 dní jsme museli sponzorovat dodavatele. No ono je to i tím, že toto je vše dle
obchodního zákoníku a zde platí občanský.
Astra-G Z14XE / 2003 , Zafira B - 1.8 ENJOY IV/2008 / silver

merlin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od merlin » 19 kvě 2010, 16:46

Dobrý den,

takže v servisu mně těžce poslali někam, prý je baterka dobrá nic ji prý není, prý se musela nějak vybít, neví čím, ale prý jsem musel nechat puštěný nějaký spotřebič.

Takže jsem se ho zeptal co a jak kdyby se toto stalo znovu? že prý se mám zastavit a něco s tím uděláme. Já jsem opáčil, že končí záruka atd, no a on pak
řekl, že pak by se to muselo řešit přes nějaký jejich servisní cosi..

Takže nějaký vedoucí neodsouhlasil výměnu baterky, takže uvidím co bude dále. V každém případě BS servis v Brně pro mne skončil a pro příšte budu raději jezdit do
Brna do Renocaru. Tam snad bude přístup jiný.

Fritol

Příspěvek od Fritol » 19 kvě 2010, 17:51

vojta píše:neni pravda, i když je na baterku záruka 3 roky (nevím jestli není 2 roky) tak když ti daj teď na záruku novou tak určitě nebudeš mít zase záruku 3 roky od chvílě výměny! to by ti jí mohli měnit dosmrti, záruka bude pouze 3 roky od koupě auta tak jako to je u všech ostatních věcí
pokud ma auto stare 2 roky a za 9dni končí zaruka. a na baterku se vztahuje zaruka 2 roky tak vymění baterku za novou ale zaruka bude platit pouze 9 dní. aby platila zaruka na novou baterku 3 roky musel by si ji koupit za své peníze a ne na garanci.. tudiz pokud je to vyměněne na zaruku tak se zaruka neprodluzuje nebo alespon toto říkali na školení.
http://www.danceradio.cz:)
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí

merlin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od merlin » 19 kvě 2010, 17:56

Baterii nebyla vyměněna, tak jak jsem psal v postu o něco výše. Prý je dobrá (změřené hodnoty z jejich měřáku : 12,45V , 339A ), ale toto bylo poté co baterka u mne byla den na nabíječce.

Uvidím co bude dále, jak se baterka bude chovat .....

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 19 kvě 2010, 18:51

Dával jsem zde odkaz na katalog na Zafiru ze stránek opel.cz. Tam píší, že záruka na originální akumulátor je 3 roky. Tak to bylo už i na Géčku. Na auto máš dva roky, na aku 3 a na kastli 12... Zkus si zavolat na kontakty na Opel.cz, nebo zkus třeba autosteiger.. Pán v BS Ti může tvrdit co chce...
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH

merlin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od merlin » 19 kvě 2010, 19:03

Pepino_GH píše:Dával jsem zde odkaz na katalog na Zafiru ze stránek opel.cz. Tam píší, že záruka na originální akumulátor je 3 roky. Tak to bylo už i na Géčku. Na auto máš dva roky, na aku 3 a na kastli 12... Zkus si zavolat na kontakty na Opel.cz, nebo zkus třeba autosteiger.. Pán v BS Ti může tvrdit co chce...
Díky, ano koukal jsem se, tedy ještě rok času. Zavolám k nám do Renocaru do Brna a uvidím co mi řeknou tam.

Kesi

Příspěvek od Kesi » 20 kvě 2010, 21:12

Tak je to aj u nás podľa občianskeho zákonníka min 2 roky podľa obchodného zákonníka min 1 rok. Záleží od dodávateľa. Mám dodávateľ ktorí dáva 3 roky záruku na batérie aj pre firmy. :lol:
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

Odpovědět