cvaká startér,občas nastartoval,teď už ani ťuk!

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
venda-100

cvaká startér,občas nastartoval,teď už ani ťuk!

Příspěvek od venda-100 » 20 zář 2017, 12:04

Mám astru h,combi 1.6 16v 85kw(r.v.:2007)
Když jsem to koupil(cca 2roky),tak občas nešlo troubit,nefunguje klima,občas blbne ovládání volantu,ale jezdila.Teď jsem ráno nastartoval vpohodě.Po pul hodce taky vpoho a po další půl hodce najednou nic!!!:-((((Tak jsem vyndal startér a dal na opravu.Když jsem se zeptal co mu bylo,tak mi odpověděl technik,že defakto nic!!!Dám nazpět a nic!!!:-(((Tak jsem skusil baterku za novou a stále nic!!Jen cvaká startér!!!Chvilku to startovalo,ale opět nic!!Jednou to ráno chytlo (asi na podvacáté)a teď už zase nic!!Nebyla by nějáká rada co s tím?Přemýšlím o tom modulu cim,ale moc tomu nerozumím,tak nechci udělat ještě víc škody než užitku!
Díky za každou odpověď!

PS:jinak jsem se ojednal k autoelektrikáři a dal mi termín 23.10.!:-(((
Nevíte někdo kde by to šlo dřív?Nejlépe z Pardubického kraje?Ale klidně zajedu i dál,kdyby to bylo dřív!

Reklama

Diablo1st

Re: cvaká startér,občas nastartoval,teď už ani ťuk!

Příspěvek od Diablo1st » 20 zář 2017, 15:08

Skús riadne pozrieť a očistiť kontakty na baterke a kostru.
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 20 zář 2017, 15:24

Pokud sháníš opraváře na astru či zafiru z pardubického kraje, tak opravdový machr na ně je zdejší uživatel denny z Brozan. Zavolej mu a uvidíš. Géčkové fórum je plné díků na jeho rady a opravy. Je to skutečně třída, myslím si, že neprohloupíš.
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 185 tkm
...a bydlím v Hospodě (
Červené )...

venda-100

Příspěvek od venda-100 » 20 zář 2017, 15:56

všechny kontakty od baterie ke startéru očištěné!Bude ale asi problém někde jinde,když jak mi říkal mechanik co mi koukl na startér,že mu defakto nic nebylo!
Ještě jsem zapoměl napsat,jestli to muže mít vliv,že mi dokud to jezdilo,cvakalo v palubce!Ale taky né pořád!Přez víkend na to ještě číhnu a dyštak zavolám dennymu

Dusan_zafira

Příspěvek od Dusan_zafira » 21 zář 2017, 19:52

.......
Ještě jsem zapoměl napsat,jestli to muže mít vliv,že mi dokud to jezdilo,cvakalo v palubce!Ale taky né pořád!....

cvakání v palubce (zvuk "relátka") - problém s bateriií, ale tu jsi měnil.
Druhý tip - i v souvislosti s blbnoucím ovládáním na volantu- CIM modul
pokud s ním něco je, budeš potřebovat bezpečnostní kód
(je na kartičce k autu, jinak jedině Opel za tuším 1000)
Opel Zafira 1.8 - 88kW Royal Blue"Borůvka"

venda-100

Příspěvek od venda-100 » 21 zář 2017, 21:14

cod od auta mám.Když jsem si v Hradci nechal sehrát druhý klíč,tak mi ho zadarmo borec zjistil!:-)
Jinak to cvrkalo trochu už dlouho a teď poslední dobou se to ozývalo skoro pořád!:-(
Ještě k problému.
Dneska jsem se stavil ještě za jedním kamarádem mechanikem a ten mi odvyprávěl,že něco podobného řešil na jiné značce auta!Startér mu venku šel a když ho dal do auta,tak jen cvakal!Tak si s tím tak dlouho lámal hlavu,až zjistil že mu v autě nevyjíždí pastorek dostatečně ven a nesepnula se cívka a neotočila rotorem!Snad jsem to dobře popsal!Vyřešil to nějakou podložkou a startuje auto dodnes!
Ještě zkusím nejdřív teda půjčit si startér od kámoše a pak písnu nové poznatky!
Zatím díky

venda-100

Příspěvek od venda-100 » 30 zář 2017, 10:59

Tak startér na přímo šel,takže jsem to vzdal a v pondělí odvezu do Chotěšin(kousek před Chocní).Tam se specializujou na oply a slyšel jsem dobré reference!Je to kousek od nás,tak uvidíme!Pak dám vědět,jestli se to podařilo a co tomu teda bylo!Mechanik to taky vidí na ten modul CIM.Zatím čau

venda-100

Příspěvek od venda-100 » 09 říj 2017, 23:15

Tak jsem se konečně dostal k tomu,abych jsem vložil rozuzlení mé závady!
Tak jsem to odvezl v pondělí ráno kolem deváté a po obědě mi pán volal,že to mám hotové!
Problém byl v dvouch uvolněných mínusových kontaktech!Jeden na převodovce(hledal jsem na motoru :-( )a druhý někde v pojistkách!Sám na to koukal,že to ještě neviděl!!Kdyby prej byli zoxidované,tak by to bral,ale povolené matičky,to prej ještě ne!:-(
Takže auto startuje a je ok.Snad se to někomu bude hodit,až se někomu něco podobného stane!!Mějte se.čau

Odpovědět