Mraz
Mraz
Zdravím,
pri rannom štartovaní mi auto naštartuje ale kontrolky a budíky nič neukazujú občas to pre blikne ako keby bol volný spoj .
Robi to len keď mrzne cez leto to funguje perfektne . Potom vypnem motor a zachviľu to naskočí a robia to len budíky,tid displej funguje !
Parkujem pod prístreškom, mám Astru H 1,4
pri rannom štartovaní mi auto naštartuje ale kontrolky a budíky nič neukazujú občas to pre blikne ako keby bol volný spoj .
Robi to len keď mrzne cez leto to funguje perfektne . Potom vypnem motor a zachviľu to naskočí a robia to len budíky,tid displej funguje !
Parkujem pod prístreškom, mám Astru H 1,4
- Reklama
Re: Mraz
Budíky jsou na samostatném káblu. Display s nimi nesouvisí.
Není to zas tak složité rozebrat. Spodní díl plastu pod volantem - vytočit šroubky co vidíš ze podu. Vyndat kroužek u klíčku. Pak uvidíš dva šroubky co drží horní plast. Ten odklopíš a uvidíš šroubky co drží budíky. Budíky vytáhneš a je to na jednom konektoru. Ten odjistíš a překlopením pojistky vypojíš a můžeš ho zkontrolovat.
Není to zas tak složité rozebrat. Spodní díl plastu pod volantem - vytočit šroubky co vidíš ze podu. Vyndat kroužek u klíčku. Pak uvidíš dva šroubky co drží horní plast. Ten odklopíš a uvidíš šroubky co drží budíky. Budíky vytáhneš a je to na jednom konektoru. Ten odjistíš a překlopením pojistky vypojíš a můžeš ho zkontrolovat.
To je divné.
Dle mých zkušeností přestávají budíky a display fungovat až při napětí, při kterém už dávno nejde startovat.
Dle mých zkušeností přestávají budíky a display fungovat až při napětí, při kterém už dávno nejde startovat.
x-father píše:To je divné.
Zdravím,
robí mi to len v zime auto je 5 ročne batéria štartuje bez problémov takže sa stým trápim vždy ráno keď je auto studené . Do zapaľovania vložím klúčik a ukazovatele svietia ako náhle otočím klúčik tak sa ukazovatele zhasnú aj ručičky spadnú na nulu,ale gid displej svieti stále, občas to pre-blikne a naskočí to až po cca 5 min. Asi keď sa trochu zahreje auto ? Cez leto o tom ani neviem.
Ďakujem za rady
Vyriešené skúsil som pri rannom štartovanie dat na baterku voltmeter a ukázal mi že štartovacie napätie je 10,4volt . A dokiaľ mi nedobilo baterku tak mi nesvietili všetky budíky na prístrojovke . Kúpil som novu batériu a už to nerobí.
Kupil som novu baterku ano nerobiloto ale tuto zimu znova tak som našiel kdesi na fore, že to môže byť alternator asi je v skrate lebo pri studenom štarte stiahne baterku na 10,4v. ale hned po nabehnuti mi ukazuje 14,6v a drží tak neviem či to môže byť ten alternator .Ešte som si všimol že ked mi zhasne palubovka budíky nejdu a nejde ani zadný stierač, tak neviem pritom auto naštartuje a ide bez problemov a až na displey ktory nabehne, asi až ked sa ohreje niečo ale neviem čo mám hladať? Dakujem Za všetky rady