Vůle ventilů
Vůle ventilů
Dobrý den, mám motor Z 17 DTH, 1686, 74kw. Nevíte někdo parametry pro nastavování Vůle ventilů? Mám najeto 150 000 a podle servisní knihy se má udělat jejich kontrola. Děkuji mnohokrát.
- Reklama
Re: Vůle ventilů
Ventilová vůle u studeného motoru Z17DTH je u sacího i výfukového ventilu stejná 0,40mm +/-0,05mm (0,35 - 0,45mm).Rosta píše:Dobrý den, mám motor Z 17 DTH, 1686, 74kw. Nevíte někdo parametry pro nastavování Vůle ventilů? Mám najeto 150 000 a podle servisní knihy se má udělat jejich kontrola. Děkuji mnohokrát.
Domnívám se ale až zjistíš pracovní, časovou a finanční náročnost, tak od toho asi upustíš.
Jeden kus vyrovnávací podložky (záleží kolik je nutné jich případně vyměnit) dle ceníku Opel je 609kč (u člena Vojty "DoOpla.cz" je se slevou za 517kč).
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Mnohokrát děkuji za info.
Dobrý den,
je to tak, zjištění je katastrofické, ale otázka zní, jestli se to normálně dělá nebo ne, auto mám od začátku, když to nenechám udělat, co se stane? Kolik ten motor bez kontroly ventilů vydrží? Máte s tím někdo zkušenosti? Je to rok 2006.
Předem děkuji za rady či informace.
je to tak, zjištění je katastrofické, ale otázka zní, jestli se to normálně dělá nebo ne, auto mám od začátku, když to nenechám udělat, co se stane? Kolik ten motor bez kontroly ventilů vydrží? Máte s tím někdo zkušenosti? Je to rok 2006.
Předem děkuji za rady či informace.
Stan. píše:Ventilová vůle u studeného motoru Z17DTH je u sacího i výfukového ventilu stejná 0,40mm +/-0,05mm (0,35 - 0,45mm).Rosta píše:Dobrý den, mám motor Z 17 DTH, 1686, 74kw. Nevíte někdo parametry pro nastavování Vůle ventilů? Mám najeto 150 000 a podle servisní knihy se má udělat jejich kontrola. Děkuji mnohokrát.
Domnívám se ale až zjistíš pracovní, časovou a finanční náročnost, tak od toho asi upustíš.
Jeden kus vyrovnávací podložky (záleží kolik je nutné jich případně vyměnit) dle ceníku Opel je 609kč (u člena Vojty "DoOpla.cz" je se slevou za 517kč).