Original autobateria
Re: Original autobateria
a tie otacky? je to tiez sprievodny jav toho alternatora ? ked mi predtym odisiel ten mostik tak som nemal pocit ze mi ich zvysilo. dufam ze sa nedodrbalo viac veci
- Reklama
ahojte, potrebujem kupit novu bateriu? ta povodna z roku 2007 asi dosla. nechala na pumpe, starter iba cvakal tak som ju cez noc nabijal dal do auta a palubne PC ukazalo 14,6 V. najadzil som 60 km, vypol motor to mala cez 13 V a za 20 minut státia uz len 10,5 V auto sa nedalo nastartovat. bateria skratuje sama do seba? doteraz slapala ako hodiny vzdy na prvykrat. preco auto neda skor vediet problem so startovanim? napriklad ze by sa pokusalo dlho startovat dlho by tocil starter alebo az na druhykrat ale bateria fungovala ako hodiny a na pumpe nahla smrť nechapem.
bateria tam bola 55 AH, 255 A mam kupit taku podobnu? konfigurator varta mi ukazal dva modely
http://www.pneu-kvalitne.cz/autobaterie ... nfigurator
chcem Vartu tak mi nejaku prosim pomozte vybrat. do akych rozmerov vyberat bateriu? vojde tam aj Varta 52 AH 207x175x190mm? na vysku o 15 mm viac ako tie druhe.. to je zanedbatelne ci?
bateria tam bola 55 AH, 255 A mam kupit taku podobnu? konfigurator varta mi ukazal dva modely
chcem Vartu tak mi nejaku prosim pomozte vybrat. do akych rozmerov vyberat bateriu? vojde tam aj Varta 52 AH 207x175x190mm? na vysku o 15 mm viac ako tie druhe.. to je zanedbatelne ci?
Astra H SEDAN 1.6XER 85 kW
Ahoj Lukasi
U osm let staré a na víc slabé baterie je co se divit.
Ta by měla dostat METÁL za tak dlouhý život.
Novou baterii kupuj podle spotřebičů které máš nebo budeš mít v autě.
Vyhřívání sedaček, klima atd...
Silnější baterie v zimě lépe startuje.
Já doporučuju 61Ah a silnější. Rozdíl jen pár stovek.
A je jedno jestli Vartu nebo Bosch (vyrábí se na stejné lince).
U osm let staré a na víc slabé baterie je co se divit.
Ta by měla dostat METÁL za tak dlouhý život.
Novou baterii kupuj podle spotřebičů které máš nebo budeš mít v autě.
Vyhřívání sedaček, klima atd...
Silnější baterie v zimě lépe startuje.
Já doporučuju 61Ah a silnější. Rozdíl jen pár stovek.
A je jedno jestli Vartu nebo Bosch (vyrábí se na stejné lince).
Opel Astra Twintop Cosmo 1.9CDTI 110Kw MKJ VCU UHP-4 CID
Ja som menil baterku na Punte 188 po 10,5 roku (original Magneti Marelli). Tiez to bolo nahle, startovala stale na prvy raz, az som po jednom predlzenom vikende nenastartoval (starter ani nepretocil). Viacmenej som to ale ocakaval, kedze uz cez tri roky bolo magicke oko namiesto bielej/zelenej cierne. Chcel som kupit rovnaku vo Fiate na 30% zlavu, problem ale bol v tom, ze by museli tu baterku menit v servise, takze by som nejako dostat auto ku nim. Takze som nakoniec kupil Exide a vymenil si to sam.
kupim Varta Blue Dynamic 12V 60Ah 540A. ked stacila 55 AH so start. prudom 255 A tak tato musi stacit silver netreba. len neviem kde ju kupit teraz na sviatky ako naschval :-/ objednam z internetu snad mi neposlu skladovu dvojrocnu tak dakujem.
Co takhle zkusit obchoďáky Kaufland Baumax Obi Tesco atd...
Ve všech mají koutek s auto příslušenstvím.
Ve všech mají koutek s auto příslušenstvím.
Opel Astra Twintop Cosmo 1.9CDTI 110Kw MKJ VCU UHP-4 CID
Ja mám stále origo baterku Varta s logom GM, od výroby 04/2009. Auto štartuje perfektne žiadny problém, naposledy keď mi menili olej tak mi to iba pripomenul mechanik, že baterka tam je od výroby nech ju radšej vymením. Len neviem na čo keď všetko je OK.
Taky jsem měl baterku od výroby a pak se z ničeho nic sesypal článek a konec. Během cca 3 dnů trochu hůř startovala, poslední den ráno tak tak chytla, tak jsem raději rovnou mazal na výměnu, tam jsme ji zkoušeli a už ani neotočila motorem, takže to bylo o chlup
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Varta Blue Dynamic 60Ah 540A za 65,90 EUR 242x175x175 mm ale na objednavku a mne sa nechce cakat
Varta Blue Dynamic 60Ah 540A za 66,90 EUR 242x175x190 mm maju ju hned ale na vysku ma o 15 mm viac bude pasovat? ak ano tak chcem tuto.
Varta Silver Dynamic 61Ah 600A za 70,90 EUR 242x175x175 mm oplati sa troska pridat a mat tuto najvyssiu radu?
Su to najlepsie ceny u nas v meste tak ine ani nepozeram. zmesti sa na vysku tych 190 mm? ak nie tak zoberiem tu poslednu silver najvyssiu radu. ked mi doteraz stacil startovaci prud 255 A tak co budem robit s tou silver so startovacim prudom 600 A ? kupujem prvykrat bateriu a vlastne vobec nemam sajnu o autach preto take hlupe otazky
auto uz mam pojazdne. kamarat mi pozical staru bateriu ked su tie sviatky, zaco mu velmi pekne dakujem
Varta Blue Dynamic 60Ah 540A za 66,90 EUR 242x175x190 mm maju ju hned ale na vysku ma o 15 mm viac bude pasovat? ak ano tak chcem tuto.
Varta Silver Dynamic 61Ah 600A za 70,90 EUR 242x175x175 mm oplati sa troska pridat a mat tuto najvyssiu radu?
Su to najlepsie ceny u nas v meste tak ine ani nepozeram. zmesti sa na vysku tych 190 mm? ak nie tak zoberiem tu poslednu silver najvyssiu radu. ked mi doteraz stacil startovaci prud 255 A tak co budem robit s tou silver so startovacim prudom 600 A ? kupujem prvykrat bateriu a vlastne vobec nemam sajnu o autach preto take hlupe otazky
auto uz mam pojazdne. kamarat mi pozical staru bateriu ked su tie sviatky, zaco mu velmi pekne dakujem
Výška sa mi zdá, že nie je špecifikovaná, ale osobne by som to neriskoval a hľadal do max. výšky 175mm.
Ak nie je problém s peniazmi, zober najsilnejšiu akú nájdeš do tvojho rozmeru. Silnejšia baterka nikdy nie je na škodu.
Ja som kúpil Exide Premium EA722 pred dvoma rokmi. Zatiaľ max. spokojnosť, ale predsa len je to dosť krátka doba.
Čo tak počúvam, skôr si ľudia chvália Vartu ako Bosch (aj keď je to jedna linka), najmä asi kvôli cene. Ja som sa priklonil k Exide lebo vtedy mi cenovo vyšla najlepšie.
Ak nie je problém s peniazmi, zober najsilnejšiu akú nájdeš do tvojho rozmeru. Silnejšia baterka nikdy nie je na škodu.
Ja som kúpil Exide Premium EA722 pred dvoma rokmi. Zatiaľ max. spokojnosť, ale predsa len je to dosť krátka doba.
Čo tak počúvam, skôr si ľudia chvália Vartu ako Bosch (aj keď je to jedna linka), najmä asi kvôli cene. Ja som sa priklonil k Exide lebo vtedy mi cenovo vyšla najlepšie.
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)