Po zapnutí stěračů motor chcípne
Po zapnutí stěračů motor chcípne
Zdravím kluci, když zapnu stěrače na mé VeCe 1.9cdti tak se vypne motor, a to za jakýkoliv situaci, občas se pochípnutí rozsvítí kontrolka volantu s vykřičníkem (servo) nebo zůstane rozsvícená kontrolka ESP.. na diagnostice se na nic nepřišlo.. je to dost závažný problém a už nevím co s tím... nenapadá Vás někoho něco nebo nesetkal se s Tím někdo?.. hledal jsem tady na fóru ale asi marně, nic jsem nenašel.. budu štastnou za každou radu nebo postřeh.. díky moc
- Reklama
Re: Po zapnutí stěračů motor chcípne
stěrače se pohnou? dělá to i na zadní stěrač?
Zkusil bych odpojit motorek stěračů, na chvíli odpojit akumulátor a zkusit to znovu s pořád odpojenými stěrači.
Možná to bude k ničemu, ale nic za to nedáš... máš možnost zkusit jiný motorek?
Vařím vodu.
Zkusil bych odpojit motorek stěračů, na chvíli odpojit akumulátor a zkusit to znovu s pořád odpojenými stěrači.
Možná to bude k ničemu, ale nic za to nedáš... máš možnost zkusit jiný motorek?
Vařím vodu.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Odpoj svorkovnici u motorku stěračů jak psal honzap a při nastartovaném motoru zkus stěrače zda motor také zhasne.
Potom můžeš při stopnutém motoru žárovkovou zkoušečkou zkusit napájení do svorkovnice, aby se postupně vylučovala závada napájení motorku stěrače (pozor na zkrat), nejdříva řádně propoj zkoušečku s Pinama a pak zapoj stěrače.
Pohodlnější je to dělat s pomocníkem.
Pin 1 = rychlá rychlost stěračů, barva vodiče bílá
Pin 2 = parkování - doběh stěračů, barva vodiče hnědo/zelená
Pin 3 = - pól (kostra), barva vodiče hnědá
Pin 4 = pomalá rychlost stěračů, barva vodiče žlutá
Při zapnutých stěračích má svítit zkoušečka při propojených Pinech.
Pin 3 -1 = rychlá rychlost
Pin 3 -4 = pomalá rychlost
Pin 3 -2 = doběh
Nevím jak je to u VC, ale u AH pokud je to aktivované, tak při otevřenývh dveří řidiče nejde rychlá rychlost stěračů.
Potom můžeš při stopnutém motoru žárovkovou zkoušečkou zkusit napájení do svorkovnice, aby se postupně vylučovala závada napájení motorku stěrače (pozor na zkrat), nejdříva řádně propoj zkoušečku s Pinama a pak zapoj stěrače.
Pin 3 -2 = doběh
Nevím jak je to u VC, ale u AH pokud je to aktivované, tak při otevřenývh dveří řidiče nejde rychlá rychlost stěračů.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Stan. píše:Odpoj svorkovnici u motorku stěračů jak psal honzap a při nastartovaném motoru zkus stěrače zda motor také zhasne.
Pin 3 -2 = doběh
Zkousel jsem uz odpojit svorkovnici u steracu ale motor nenastarotoval.. Ani se netocil motor.. Nic.. Akorat se hned ukázali ty same chyby.. Plus jeste se ukazalo ze v nádrži neni vubec nic a blikala znacka paliva
Nove poznatky co jsem zaznamenal: sterace se nevrati se do puvodni polohy.. Zaparkujou az tak 10 cm nad obvyklym místě.. Dál se pri castym pouziti steracu kdy je klicek v prvni poloze se pretoci hodiny na radiu o hodinu dozadu.. Nechapu co by to mohlo byt.. Podle pojistek jsem zjistil ze byli prehozeny pojistky na steracich a na ESP.. Na ESP jsem mel misto 7,5 A 30 A a na steracich naopak.. Ale na to jsem musel jezdit uz dlouho a je mi jasny ze to na to nema velkej vliv.. V pondeli to vezu autoelektrikarovi ale narovinu mi rekl ze se s timhle nesetkal ještě.. Ale vsechno je jednou poprve . Moc dekuju klukum za odpovedi a za zajem poradit
Hodiny se asi budou resetovat a načtou si z RDS zimní čas, nebudeš mít nastavený časový posun, to je marginálie.
Zkus se zaregistrovat na myopelservice, jestli byl u Tvého vozu měněný CIM, byly na něj svolávačky. Cim myslím obsluhuje i imobilizér - k těm startům...
Zkus se zaregistrovat na myopelservice, jestli byl u Tvého vozu měněný CIM, byly na něj svolávačky. Cim myslím obsluhuje i imobilizér - k těm startům...
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE