Dodělání dešťového senzoru a stmívacího zrcátka

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
Kubiczek

Dodělání dešťového senzoru a stmívacího zrcátka

Příspěvek od Kubiczek » 10 dub 2015, 19:13

Ahoj Opláci.

Využil jsem toho, že mi prasklo čelní sklo a bylo pojištěné, při výměně jsem tedy rovnou nechal vyměnit za to s držákem dešťového senzoru.
Od Bundelese jsem tady na fóru sehnal potřebné věci viz fotka (bohužel bez kabeláže ke stropu, což mi trochu mrzí) a začal studovat různá fóra, jak to tam dodělat :-).
Proběhl jsem v podstatě úplně všechno a hodně toho načetl. Dost věcí jsem zjistil na anglických fórech a taky na rumunském (pomohl strejda google překladač :-)).
Taky se mi dostal do ruky Opel TIS, takže jsem si vytáhl veškerou dokumentaci, protože se to chystám zapojit tak jako v originálu a ne nějak prasácky :-). Bohužel mě trochu mrzí, že nemám tu zmiňovanou kabeláž do stropu.
V podstatě bych řekl, že teoreticky jsem připravenej a vim, kam všechno zapojit :-D. Prakticky jsem ale hned při prvním odhalení UEC jednotky v motoru, kam je potřeba zatáhnout signál od dešťového senzoru, narazil na menší problém. Jednak nevim, jaký je PIN v těch konektorech (viz fotka) a taky moc nevim, jak ho tam spodem napasovat do toho konektoru. Pokud víte, prosím napište, nebo pošlete odkaz na ten malý i ten velký, co tam jsou, protože přemýšlím, že bych zároveň dodělal check control. Případně napiště, co je to za TYP, nevypadá to nějak speciálně.
To by snad takhle na začátek stačilo. Určitě to z vás někdo dělal a je tady spousta zkušenějších než já, takže uvítám jakékoliv rady.

Mam v plánu to dělat s kamarádem, co je elektrikář a dohromady nejsme úplně leví, takže to snad zvládneme :-). Napadlo mi, že až to budu tvořit, tak udělám fotodokumentaci a případně celý návod, který bych sem umístil, kdyby se do toho někdo chtěl pustit.

Díky, Jakub.
Přílohy
Konektor pod jednotkou UEC - fotka je zezadu, kde jsou vytažené kabely.
Konektor pod jednotkou UEC - fotka je zezadu, kde jsou vytažené kabely.
Sada připravená pro dodělání (chybí kabeláž ke stropu). Pravděpodobně dodělám sám.
Sada připravená pro dodělání (chybí kabeláž ke stropu). Pravděpodobně dodělám sám.
Fotka střechy s novým sklem (má držák na senzor a zatmavení)
Fotka střechy s novým sklem (má držák na senzor a zatmavení)

Reklama

Kubiczek

Re: Dodělání dešťového senzoru a stmívacího zrcátka

Příspěvek od Kubiczek » 27 dub 2015, 15:07

Ahoj.

Opravdu nikdo neporadí? Alespoň jak na ty PINy.

Díky.

zichi

Re: Dodělání dešťového senzoru a stmívacího zrcátka

Příspěvek od zichi » 27 dub 2015, 17:27

Přeji hodně štěstí, poradil bych, ale já jsem na tohle úplně levý ;)

Odpovědět