Zafira B 1,9 CD 88 kw rv.2005 najeto 145tkm,během jízdy po 150 km se rozvítila žárovka ESP ,pozastavení zhasla dále se znovu rozvítila během jízdy a přestaly fungovat ručičkové přístroje otáčkoměr ,palivoměr tachometr ,svítilo na desce všechno. Palubní počitač se vymazal a hlásí F .Auto jelo normálně. Dojel jsem do cíle ještě asi 50 km.
Druhý den jsem ráno nastartoval a po chvíly se znovu rozsvítílo EsP auto jelo.
Dojel jsem do nejbližšího autoservisu. (ne opel).Tam se připojily na diagnostickou zásuvku bez výsledku. Auto dobíjelo na 14,2 V. Pak přestalo vůbec komunikovat a nenastartovalo. Nechal jsem se naložit a odvést do servisu Opel v Olomouci. Tam jsem nechal auto týden. V servisu na nic nepřišly . Očistily konektory najely 80 km bez závady. Auto jsem vyzvedl a najel ve dvou dnech 500 km. 2x se rozvítilo ESP a na druhý pokus šlo vždy nastartovat což se stávalo někdy i v minulosti.
Nyní auto zase blbne občas nastartuje ,momentálně zase vše svítí a nereaguje na startování. KLíček jsem zkoušel náhradní.
Kabely jsem prohlédl nikde nic viditelného.Prostor pod pojistkou skříní v motorovém prostoru čistý, vše ostatní funguje. Baterie Ok Nejdou ani vyčíst chyby pomocí brzda,plyn. Připojil jsem i OP com a hlási fail interfase.
Tak to budu muset odtáhnout. Ještě ,že mám doma opravitelnou Xantii.
Přívítám vaše zkušenosti. Díky.
Doplňuji 19.9. v servisu zjistili ,že diagnostika nekomunikuje s ŘJ motoru Bosch, tak půjde do opravy.
1.9. konečně opraveno .Byla porucha v řídící jednotce zaslána na opravu do ecu.de a za týden byla zpět vše přes Opel Král v ČB.
Nestartuje svítí ESP
- Reklama