sklopeni zadniho podsedaku u 3/5dvr

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Haczek
Kontaktovat uživatele:

sklopeni zadniho podsedaku u 3/5dvr

Příspěvek od Haczek » 18 srp 2009, 09:12

Zdravim, vim ze sklopeni zadniho podsedaku je skoro nadlidsky ukon a tak mne napadlo zadni zeleza ktere drzi podsedak odriznout, aby nenicila sklopene operadlo.
Co si o tom myslite?
Bude podsedak pri navraceni pak relativne pouzitelny?
A co misto predniho drzeni podsedaku tam supnout panty - zkousel to nekdo?

:D
Astra GTC 1,9 (110kW)

Reklama

corsaczek

Re: sklopeni zadniho podsedaku u 3/5dvr

Příspěvek od corsaczek » 18 srp 2009, 14:17

Co je za problém se sundáním podsedáku? V 5dv. zatáhneš za plastový držák, vycvakneš a vyndáš celý sedák. Nandání je trochu těžší, ale taky zvládnutelný. A že by ty kovový držáky ničily sklopený opěradlo jsem si taky nevšimnul. Každopádně pokud něco odřežeš a sedák tam pak bude jen položený, hrozí při nehodě, že vzadu sedící sklouznou se sedákem v extrémním případě pod pás, což by asi nebylo moc dobrý.

Haczek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haczek » 18 srp 2009, 15:32

Mozna je to u sedadel Recaro jinak, ale ja mohu take zatahnout a tim odjistim predni cast zacvaknuti - zadni cast zacvaknuti je vsak takovy plech nekolikrat prohnuty od ktereho musim hrubou silou sedadlo odcvaknout (dozadu a nahoru). Ty plechove hroty z karoserie trci snad do vysky 5cm a nadherne by mohly prorazit sklopenou operku zad :-(
Astra GTC 1,9 (110kW)

FerdaXXL

Příspěvek od FerdaXXL » 18 srp 2009, 18:28

Tak neco podobneho jsem resil u sveho sedanu. Zkoumal jsem jak udelat luzkovou upravu a bohuzel jsem na nic zajimaveho neprisel. Zadni sedak mam v kuse coz jsem u predchozi astry nemel a hlavne ten sedak je jen molitan nebo co to je. Snazil jsem se prijit na zpusob jak sedak jednoduse dat pryc a nejde to nebo jsem na to neprisel :( :( z tech pantu to dle meho nazoru nejde jednoduše vyndat ani odmontovat. Jednou jsem v aute na chalupe spal abych to otestoval a byla to tragedie !!! V tomto smeru mě Astra dost zklamala :evil:
Opel Astra H SEDAN - Enjoy 1.6XER 85 kW, Silver lighthing, Tempomat atd ....

Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....

sori sa chibi a hrupki ...

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 18 srp 2009, 20:45

Haczek píše:Mozna je to u sedadel Recaro jinak, ale ja mohu take zatahnout a tim odjistim predni cast zacvaknuti - zadni cast zacvaknuti je vsak takovy plech nekolikrat prohnuty od ktereho musim hrubou silou sedadlo odcvaknout (dozadu a nahoru). Ty plechove hroty z karoserie trci snad do vysky 5cm a nadherne by mohly prorazit sklopenou operku zad :-(
Já to mám úplně stejně, ale nepřišlo mi to extra složitý. Podařilo se mi vyndat sedák a tím sklopit sedačky, takže vznikla rovná plocha. Horší bylo tam ten sedák nandat, ale nakonec jsem přišel na způsob, jakým to nebylo nijak složitý. Bohužel jsem, ehm, zapomněl, jak :oops:

Jinak je pravda, že to řešení v Astře není ideální. 1) je naprd, že je sedák v celku, a za 2. že se nedá jentak sklopit. V Corse (o třídu nižší, levnější auto), nebyl ani jedno problém.

Haczek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haczek » 18 srp 2009, 21:23

No zitra to vyresim "motorovou pilou" :D
Astra GTC 1,9 (110kW)

FerdaXXL

Příspěvek od FerdaXXL » 18 srp 2009, 21:59

:lol: no možna by byla lepší karbina na železo :D
Opel Astra H SEDAN - Enjoy 1.6XER 85 kW, Silver lighthing, Tempomat atd ....

Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....

sori sa chibi a hrupki ...

Haczek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haczek » 24 srp 2009, 17:11

Vyreseno :-)

Prave jsem docalounil podsedak cernou latkou. Staci na to 150*60cm latky a na lepeni nejlepe chemopren extrem.
Zadni drzaky je nejlepe ohnout hasakem smerem dopredu aby sla sedacka dobre vydelavat. Nemuselo se nic rezat...
Na calouneni zadniho podsedaku pocitejte tak 2hod prace :geek:

ps: netusite proc zrovna u opla setri na pantech a calouneni zadniho podsedaku?.....
Astra GTC 1,9 (110kW)

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 26 srp 2009, 20:08

Asi úplně nechápu - proč si to čalounil?

ivrai

Příspěvek od ivrai » 27 srp 2009, 20:28

Haczek píše:ps: netusite proc zrovna u opla setri na pantech a calouneni zadniho podsedaku?.....
moje Mondeo kombi ma podsedak v kuse, nie je sklopny, len vyberatelny. v 5dverovej verzii Mondea je podsedak sklapatelny.

zrejme je za tymito cudami nejaky deviantny nemecky inzinier
vectra b, mondeo mk. 2

Odpovědět