Medzera medzi plastami
Medzera medzi plastami
Cawte, dnes som si vsimol podivnu nerovnost medzi plastom za volantom a budikmi. Vid foto. Neviete co sa stym da robit? Rozoberat som to este nerozoberal,nenam nato cas a tak sa spytam rovno vas ci stym daco vyriesim ked to rozoberem. Dakujem
OPEL ASTRA H CARAVAN 1.9 CDTI 110KW r.v. 2007
OPEL ASTRA G 1.4 16V (Z14XE) r.v. 2001
- Reklama
Re: Medzera medzi plastami
zkoušel jsi ránu pěstí zespodu? měl jsem to samé (jen nvm jestli ne na druhé straně)
všimnul jsem si že mám jinak vysoko páčky - a pěst to určitě spravila
(buď sem si do toho kopnul kolenem nebo jestli to nemůže dělat zámek volantu??
Presne to čo ukazuješ na fotke sa stalo aj mne dlhší čas som s astrou nejazdil používa ju syn a keď som do nej sadol tak som si to hneď zbadal - zatiaľ som to nijako neriešil nakoľko auto používa syn a domov chodí len na víkend Shindo ak sa ti to podarí spraviť daj prosím vedieť.
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,
Tak ako skusal som nato tlacit,ale nepohlo sa to,a na strane kde je ta medzera,ako sa spajaju plasty vzadu dobre nedoliehaju. Viem ze mi to robil typek,ked mi netrubila truba,ale toto som si vsimol len dnes.
OPEL ASTRA H CARAVAN 1.9 CDTI 110KW r.v. 2007
Pánové pouze žádné hrubé násilí , jak Vám radí kolega Kubajs. Pokud ovšem nechcete, aby se Vám poškodil CIM (integrovaný modul řízení na hřídeli volantu). Viz popis této řídící jednotky:Kubajs píše:zkoušel jsi ránu pěstí zespodu? měl jsem to samé (jen nvm jestli ne na druhé straně)
Kromě řídící jednotky motoru ECU, má elektrická síť nejnovějších typů aut i druhý funkční blok centrálního charakteru, kterého porucha může auto znefunkčnit. U Oplů je to modul sloupku řízení z produkce fy DELPHI, která pro něj používá název Column Integrated Module CIM.
Je umístěn pod volantem okolo jeho sloupku. Dizajn zařízení zjednodušuje elektrickou síť auta zejména při sloupku řízení (datové sběrnice CAN jsou jen 2-vodičové) a redukcí složitosti sítě zlepšuje její spolehlivost. Sloupek řízení je uvnitř CIM obklopený snímačem polohy volantu. Do CIM jsou integrovány 2 páčky (ovládání blinkrů a stíračů) a také skřínka pro klíč zapalování. CIM je v podstatě centrum s vlastní inteligencí, kde jsou připojeny 3 datové sběrnice typu CAN – s nízkou, střední a velkou rychlostí, společně s dalšími zařízeními. CIM komunikuje s ECU auta a řídí zobrazovaní informací na palubní desce pod volantem (ikony ...). Monitoruje a řídí mnoho funkčních bloků systému: servo řízení, ESP, airbagy, imobilizér ... a přes tento modul se se zbytkem auta vyměňují informace přichádzející z jeho vlastního snímače úhlu natočení volantu, 2 páček pod volantem a ze spolupracujících funkčních bloků elektrické sítě auta. Vzhledem k zásadnímu významu CIM v sestavě auta, je potřeba maximálně dbát o jeho bezchybný stav. Z diskusí na webu je možné usoudit, že poruchy CIM trápí dost hodně majitelů aut s tímto zařízením, oprava je potom drahá.
Dle návodu videa odklopte horní kryt, na videu v čase (0,50 - 1,30min), pod krytem uvidíte objímku. Povolením šroubu objímku povolte a můžete spodním krytem volně otáčet. Po nastavení objímku opět dotáhnout a připevnit horní kryt.
https://www.youtube.com/watch?v=GdR7IYbgy2I
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
v sobotu ked budem mať auto vyskúšam podla návodu od Stan.
je to asi 5-6 srobov, za 10 minut to mas cele rozmontovane aj zlozene. Zbytocne do toho mlatitnero píše:v sobotu ked budem mať auto vyskúšam podla návodu od Stan.
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
Dám Vám tip na nerozebírání a nápravu. Zamkněte volant, vytáhněte klíč a mírným násilím točte zamknutým volantem na potřebnou stranu, kde potřebujete plasty srovnat. Určitě tím nepoškodíte CIM. Pokud to půjde až moc lehce, tak nezbývá, než odplastovat a přitáhnout sloupek řízení.
prosím ťa aké sú tam ešte srouby píšeš 5-6, keď podla návodu od stan. dám dole dve skrutky odklopím horný kryt, povolím objímku nastavím a naspäť zložím.quicky píše:je to asi 5-6 srobov, za 10 minut to mas cele rozmontovane aj zlozene. Zbytocne do toho mlatitnero píše:v sobotu ked budem mať auto vyskúšam podla návodu od Stan.
Potvrzuji jde to i takhle, ja jsem si stim takhle nechtene pohnul a pak jsem to dal na zpatek.......Skrolant píše:Dám Vám tip na nerozebírání a nápravu. Zamkněte volant, vytáhněte klíč a mírným násilím točte zamknutým volantem na potřebnou stranu, kde potřebujete plasty srovnat. Určitě tím nepoškodíte CIM. Pokud to půjde až moc lehce, tak nezbývá, než odplastovat a přitáhnout sloupek řízení.
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL