Změna barvy osvětlení přístrojů
Změna barvy osvětlení přístrojů
Ahojte,
chci se tu jen podělit o zkušenosti se změnou barvy podsvětlení přístrojů na Astře H, které mohou případným kutilům pomoci ..
ZÁMĚR:
- změna z výchozí oranžové do modré, tj. výměna osvětlovacích LED diod (celkem 4 různé druhy) za jeden typ modré LED diody.
VÝBĚR A CENA:
- jedná se o SMD LED typ OF-SMD3216B BLUE (velikost 1206, u TME za 3kč/kus) - tyto diody mají 150mcd s rozptylem 120°
- co se týče rozdílného pracovního napětí diod - vzhledem ke způsobu řízení napájení osvětlení není třeba řešit napěťové rozdíly
- u mé výbavy se jedná o více než 120 kusů LED diod (jen DVD90 Navi má cca 50 LED !!!)
- cena celkem cca: 360kč dle typu výbavy (platí pro modrou barvu, ostatní bývají dražší)
PRÁCE:
- výměna trvá cca 3 - 8 hodin, dle výbavy v případě, že máte pájecí stanici, či rychlé ruce a ostří zrak
- za dobrou pomůcku poslouží kniha Jak na to, nicméně není dostačující
- nejlehčí místo na výměnu - ovládání stahování oken u řidiče
- nejtěžší místo na výměnu - ovládání klimatizace
ZÁVĚR:
- změna intenzity podsvětlení zůstává nedotčena
- široká škála barev LED diod
- přijatelná cena
- moc hezky to vypadá ..
FOTO: https://www.opel-astra-h.cz/zmena-barvy ... pristroju/
chci se tu jen podělit o zkušenosti se změnou barvy podsvětlení přístrojů na Astře H, které mohou případným kutilům pomoci ..
ZÁMĚR:
- změna z výchozí oranžové do modré, tj. výměna osvětlovacích LED diod (celkem 4 různé druhy) za jeden typ modré LED diody.
VÝBĚR A CENA:
- jedná se o SMD LED typ OF-SMD3216B BLUE (velikost 1206, u TME za 3kč/kus) - tyto diody mají 150mcd s rozptylem 120°
- co se týče rozdílného pracovního napětí diod - vzhledem ke způsobu řízení napájení osvětlení není třeba řešit napěťové rozdíly
- u mé výbavy se jedná o více než 120 kusů LED diod (jen DVD90 Navi má cca 50 LED !!!)
- cena celkem cca: 360kč dle typu výbavy (platí pro modrou barvu, ostatní bývají dražší)
PRÁCE:
- výměna trvá cca 3 - 8 hodin, dle výbavy v případě, že máte pájecí stanici, či rychlé ruce a ostří zrak
- za dobrou pomůcku poslouží kniha Jak na to, nicméně není dostačující
- nejlehčí místo na výměnu - ovládání stahování oken u řidiče
- nejtěžší místo na výměnu - ovládání klimatizace
ZÁVĚR:
- změna intenzity podsvětlení zůstává nedotčena
- široká škála barev LED diod
- přijatelná cena
- moc hezky to vypadá ..
FOTO: https://www.opel-astra-h.cz/zmena-barvy ... pristroju/
Naposledy upravil(a) presario dne 06 čer 2011, 07:40, celkem upraveno 5 x.
- Reklama
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Změna barvy osvětlení přístrojů
nádhera.taky nad tim vážně uvažuju.ale sam mam strach se do toho pouštět.řekl bych romanovik ale ten zas nemá na pí.oviny čas.
gut job ale asi budu vypadat jak vůl ale mě se žlutá líbí
už není
Otone, ma cas ale jen na svym aute
Kazdopadne me se to libi taky Ale i ta oranz neni spatna
Kazdopadne me se to libi taky Ale i ta oranz neni spatna
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Vypadá to skvěle, vždycky jsem byl v těchto věcech fanoušek modré a tohle mi to jen potvrdilo
Mít na to schopnosti a odvahu, asi bych vážně uvažoval...
Mít na to schopnosti a odvahu, asi bych vážně uvažoval...
Na svém autě modrou nemám, ještě na to nebyl čas...milosh píše:Otone, ma cas ale jen na svym aute
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
Super práca! Veľmi sa mi to páči. Keby som sa do toho púšťal, tak by som dal biele diody. Ale aj modré su super! Už len nájsť odvahu. Najviac mám strach z budíkov, ostatné by som asi zvládol aj sám. Bolo ťažké spraviť to na budíkoch?
Opel Astra H Caravan 1,9 CDTi, 88 kW, 16V, OPC line 1
tak to je gut,taky by se mi to libilo ale mam ztoho strach
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI74 kW
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Koukám že jsme tady samej posera.
romank:Myslíš že by sis čas někdy našel? že bych si to rozebral sám a ty mě to "jen" přepájel...
to nemůže byt drbačka jak ten alarm.
romank:Myslíš že by sis čas někdy našel? že bych si to rozebral sám a ty mě to "jen" přepájel...
Musím potvrdit, že jsem si montoval alarm také sám a práce je to srovnatelná ... ať časově, tak pracností ...Oton píše:Koukám že jsme tady samej posera.
Pokud má někdo zájem o bližší info, nebo se chce jen mrknout, tak se můžem domluvit ...
Budíky nejsou tak pracné, snad jen si dát pozor na datový pásek k displeji s kilometrovnym, aby se nepřetrhnul ...pepcco píše:Super práca! Veľmi sa mi to páči. Keby som sa do toho púšťal, tak by som dal biele diody. Ale aj modré su super! Už len nájsť odvahu. Najviac mám strach z budíkov, ostatné by som asi zvládol aj sám. Bolo ťažké spraviť to na budíkoch?
Naposledy upravil(a) presario dne 26 led 2010, 18:51, celkem upraveno 1 x.