kontrola koroze při servisní prohlídce
kontrola koroze při servisní prohlídce
Ahoj,
mám vyhlídnutou jednu z Německa dotaženou Astru H u které prodejce tvrdí, že nebyla bouraná. Zároveň mi mechanik řekl, že rozhodně byly sundaný přední blatníky a zadní nárazník byl stříkaný. Jinak podle něj na motor není sáhnuto, ani auto určitě nebylo na rovnací stolici. Auto má v servisce (německé) vyplněno, že při servisní prohlídce před rokem byla provedena kontrola protikorozní ochrany. Je možné, že ty blatníky někdo sundával v rámci téhle kontroly? Díky za pomoc.
mám vyhlídnutou jednu z Německa dotaženou Astru H u které prodejce tvrdí, že nebyla bouraná. Zároveň mi mechanik řekl, že rozhodně byly sundaný přední blatníky a zadní nárazník byl stříkaný. Jinak podle něj na motor není sáhnuto, ani auto určitě nebylo na rovnací stolici. Auto má v servisce (německé) vyplněno, že při servisní prohlídce před rokem byla provedena kontrola protikorozní ochrany. Je možné, že ty blatníky někdo sundával v rámci téhle kontroly? Díky za pomoc.
- Reklama
Re: kontrola koroze při servisní prohlídce
O tom, že by při běžné kontrole sundávali blatníky silně pochybuju. Asi to bylo na ten blatník ťuklé.
při kontrole karoserie se určitě nic nesundává
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Díky za informace. Že by byla trochu ťuklá to by mi asi až tolik nevadilo, ale evidentně je stočená. Podle servisky byla prohlídka při nějakých 12 tis. km, teď to ukazuje 26 tis. a chce to zase na prohlídku. Tu by to mělo chtít až někdy na 42 tis. ne (12 tis. + 30 tis.)?
ja bych auto do 100k nestáčel ... servis ti může svítit i z jinych důvodů, ale to by chtělo diagnostiku.
Astra H kombi 2007 - 1,6 XER 85kw, bílá, LPG, tempomat, navigace, ...
Taky nevíš, jaký servisní intervaly to má naprogramovaný. Není to třeba už rok od posledního servisu?
Je pravda, že podle servisky to bylo na kontrole v říjnu 2007 a další kontrolu to má v servisce psanou buď při 42000 nebo v říjnu 2008...
Zkoušel jsem nějaký informace dostat ze servisu v Německu, kde byla na tý poslední kontrole, ale jediný, co mi poslali na základě VINu bylo info o datu poslední prohlídky a kolik to má najeto (což ale nevím, jak můžou vědět, když tam byla naposledy před víc než rokem...).
Zkoušel jsem nějaký informace dostat ze servisu v Německu, kde byla na tý poslední kontrole, ale jediný, co mi poslali na základě VINu bylo info o datu poslední prohlídky a kolik to má najeto (což ale nevím, jak můžou vědět, když tam byla naposledy před víc než rokem...).
Tak podle mě to chce už od října 2008 prohlídku, na kterou nikdo nejel.Takže bych se stočených km asi nebál.
No, moc mi to rozhodování neusnadňujete, už jsem byl rozhodnutej, že do toho nepůjdu, ale teď jsem zase trochu nahlodanej
Ještě jeden dotaz: Jak moc jsou po 26 tis. km u astry ošlapaný pedály? Tady byl hlavně brzdovej už docela jetej (podle mechanika by při tolika km tak sešlapanej neměl být).
![Úsměv :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Ještě jeden dotaz: Jak moc jsou po 26 tis. km u astry ošlapaný pedály? Tady byl hlavně brzdovej už docela jetej (podle mechanika by při tolika km tak sešlapanej neměl být).
Mrkni jestli je neporusena ridici jednotka a pak to hod na diagnostiku a zjistis presne kolik to ma najeto.
Jo a ohledne te servisni prohlidky. Taky mi v BS Auto v Brne tvrdili, ze v cervnu menili olej, a ze dalsi vymena bud po 3Otis nebo po 1 roku a ja najel 9tis za pul roku a obejvil se mi napis "insp 0" takze sem mazal do servisu menit olej.
Jo a ohledne te servisni prohlidky. Taky mi v BS Auto v Brne tvrdili, ze v cervnu menili olej, a ze dalsi vymena bud po 3Otis nebo po 1 roku a ja najel 9tis za pul roku a obejvil se mi napis "insp 0" takze sem mazal do servisu menit olej.
Opel Astra H 5D Z16XEP 05 Elegance Black