Zabudovaná USB nabíjačka

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
FerdaXXL

Re: Zabudovaná USB nabíjačka

Příspěvek od FerdaXXL » 28 led 2016, 21:20

Přispěji trochou do mlýna. Hodně a často jsem cestoval a měl zapnutou navigaci v telefonu. Od modelu SGS4 se telefon nedobíjel při jízdě se zapnutou navigací. Nakoupil jsem spoustu nabíječek s 2A výkonem a nic. Telefon se při zapnuté navigaci vždy vybil. Nabíječky nestíhaly dobíjet telefon. Pak jsem si pořídil SGS5 a to bylo ještě horší. Koupil jsem drahou 2A nabíječku od Samsungu a pořád stejný problém. Po několika měsících testování a utracení peněz za nabíječky jsem problém nevyřešil. Tak jsem začal nakupovat kabely až jsem narazil na kabel už přesně nevím to označení musel bych se podívat do auta. Koupil jsem ho v Alze. Je to od fa. cablexpert je tam označení high speed a to číslo. Najednou 80 procent nabíječek co jsem chtěl vyhodit na tento kabel nabíjí i SGS5 při zapnuté navigaci. Tak to je můj poznatek ohledně nabíjení telefonu v autě. Snad to někomu pomůže.
Opel Astra H SEDAN - Enjoy 1.6XER 85 kW, Silver lighthing, Tempomat atd ....

Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....

sori sa chibi a hrupki ...

Reklama

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 29 led 2016, 09:04

Že na kabelu záleží jsem taky došel, viz. několik příspěvků výše.
Taky záleží, jak to má zapojené datové vodiče.
Ikdybys měl dostatečně silný 5V zdroj a silné vodiče v kabelu, tak telefon (ne všechny) si nezačne brát větší proudy, pokud nejsou správně zapojeny datové vodiče. Na jednom má být cca 2V a na druhém 2.8V.
Zjednodušeně řečeno je to takový druh signalizace, podle které zařízení pozná, že je to "silná" nabíječka a že si z ní může brát větší proudy.

Viz:

http://www.instructables.com/id/Modify- ... od-iPhone/

Marek65
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek65 » 29 led 2016, 09:17

Chlapi odkedy som upravil moju nabijacku podla toho co som pisal par prispevkov vyssie, tak mi telefon nabija bez problemov. Stacilo len v konektore nabijacky vzajomne prepojit dva datove vodice a telefon si berie cca 800mA pri nabijani. Rovnako ako z nabijacky na 230V doma. Nezalezi ci je nabijacka silnejsia, toto je limit telefonu.

A samozrejme su rozdiely aj v kabloch. Ale pokial sa jedna o akykolvek datovy USB kabel, tak tam nie je co inak zapojit. Proste musia ist 4 vodice (2 datove, 2 napajacie) z jednej koncovky do druhej. Tam velmi zalezi len od prierezu vodicov. Doma som ampermetrom premeral nabijaci prud viacerych kablov (samozrejme rovnaka nabijacka a telefon) a rozdiely boli dost vyrazne. Okrem toho tiez plati, cim dlhsi kabel, tym je ubytok napatia resp nabijaci prud nizsi. Takze kvalitny kabel urcite tiez spravi svoje.
EX:Opel Astra 1.6 85kW 2009 (Z16XER)
EX: Opel Astra 1.6 77kW 2005 (Z16XEP), Irmscher packet

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 29 led 2016, 10:41

Ono to souvisí s tím co jsem napsal. Některé telefony/značky detekují možnost vyššího nabíjecího proudu tím způsobem co jsem popsal (např Apple, Samsung a jiní) a jiné značky to mají řešeno právě spojením datových pinů.

Pokud telefon takto nerozpozná vhodnou nabíječku, tak se nabíjí jen standardními 500mA, které jsou definované v USB standardu.

Proto se telefon může s jiným, než originálním adaptérem může chovat jinak, ikdyž je dost silný.

Ještě jsem viděl nějaké univerzální zapojení, kdy dvěma vhodnými odpory vyrobíš odporový dělič a zapojíš ho mezi 5V a zem. Tím mezi nimi vznikne napětí někde okolo 2,3-2,4V a na to zapojíš oba datové vodiče.

Tím je splněná podmínka spojených datových vodičů a zároveň je na nich napětí, které snad pobere i Apple/Samsung a mohla by taková nabíječka krmit cokoliv.

Marek65
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek65 » 29 led 2016, 10:46

Ved ano, ja nevylucujem ani to co si napisal. Su rozne tie standardy pre rozne znacky zariadeni. Nabuduce ak budem riesit este upravu nabijacky, tak spravim zrejme ten odporovy delic.

Inak ja som mal ten problem ze moje Lenovo to nabijalo len 80mA alebo 180mA (uz si prese nepamatam) prudom, pokial nedetekoval spravnu nabijacku. Takze ziadnych 500mA, ako bolo pisanych vsade v tych normach.
EX:Opel Astra 1.6 85kW 2009 (Z16XER)
EX: Opel Astra 1.6 77kW 2005 (Z16XEP), Irmscher packet

Odpovědět