POPIS::Clony na okna v Opel Astra H

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
JirkaF

Re: POPIS::Clony na okna v Opel Astra H

Příspěvek od JirkaF » 08 črc 2010, 13:54

Ahoky lidičky. Nechci zakládát nové vlákno o stínící technice, tak chci oživit toto. U jiných výrobců resp. modelů jsou k dispozici vestavěné roletky jako tuším ve Vektře, nebo jsem to viděl myslím v Meganu, nebo naposledy u S-Maxe.

Co naše Astřičky? Zadní roletka, dobrý, ale co boční? V kombíku myslím ta zadní není tak moc potřeba, ale ty boční by se dozadu šikly.

Nikdo nic? Všichni mají fólie, nebo nejezdí na přímém slunci? :?:

Reklama

Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas » 08 črc 2010, 14:02

Jo, tak to by byla užitečná věc, jelikož jezdím se psem v kufru a folie nechci.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 08 črc 2010, 14:29

Vestavěné na Astru H nejsou, ale můžeš mít originály - stačí si přečíst začátek týhle diskuse :mrgreen:

Solik

Příspěvek od Solik » 08 črc 2010, 14:35

Já jsem je nakonec koupil, aby vzadu nesvítilo na potomka v sedačce. Byla akce u Zralého a tak vyšly za 50% ceny. Fólie jsem nechtěl a přísavkové stínítka taky ne. Výhodou originálů je, že se dá stáhnout okýnko a pořád drží na místě.

JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 08 črc 2010, 15:07

Solik píše:Já jsem je nakonec koupil, aby vzadu nesvítilo na potomka v sedačce.
No, to je i má motivace. Sám v zadu moc nejezdím. :)
Solik píše:Byla akce u Zralého a tak vyšly za 50% ceny.
Ona i ta půlka je docela mazec. :roll: Navíc je člověk musí někam kde na ně nic nespadne, nezadělají se a tak, mít místo..., když je nechám doma, tak smolík, bude gril....
Solik píše:Fólie jsem nechtěl a přísavkové stínítka taky ne. Výhodou originálů je, že se dá stáhnout okýnko a pořád drží na místě.
Uvažuji podobně. Sice mám skla s -30% od GM které něco seberou, ale ještě by to na léto chtělo v zadu ubrat. Fólie jsou na houby v tom, že když Oskar opravdu nesmaží, tak má člověk z auta temnou kobku. Z přísavek jsem vyléčený. Stačilo. Právě ty vestavné roletky jsou to pravé ořechové. Jen na ně narazit. Co jsem zatím šmejdil po netu, tak jsou přísavkové, nebo šroubovací, ale na povrch(fuj).
Vestavné s rámečkem/průchodkou do tapeciru jsem zatím nenašel. Další problém je že nevím jak to vypadá pod tapcem nahoře. Kolik je tam místa (co pomocné výztuhy proti prohybu, ...) a tím jestli je to fyzicky možné. Samotného vyřezání otvoru se nebojím, "jen" možných následků. Nějaké drnčení nebo jiné pazvuky tímto způsobené mi připadají jako dost reálná možnost. :?:

Solik

Příspěvek od Solik » 08 črc 2010, 15:33

Já je mám 80% času nasazené. Když je potřeba, tak se bez problémů vejdou na zadní plato (hatchback).
Cena je vyšší i po slevě, to je fakt, ale zase perfektně pasují a to mě za to stálo. Jen nevím, jestli je dělají i pro kombíky...
Packy, které stínítko drží, jsou jen zasunuté okolo těsnění a zacvaklé pod ním za okraj plechu dveří. Takže žádné vrtání a kdykoliv se dá všechno vrátit do původního stavu.

Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas » 08 črc 2010, 15:43

corsaczek píše:Vestavěné na Astru H nejsou, ale můžeš mít originály - stačí si přečíst začátek týhle diskuse :mrgreen:
To je hezký, ale já potřebuju zastínit kufr u kombála... jen né folie atd.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF

Westler

Příspěvek od Westler » 08 črc 2010, 16:55

Co mate proti foliim? Vzdyt neni nutne porizovat nejtmavsi, staci "zlaty stred" ;)
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 08 črc 2010, 18:31

Westler píše:Co mate proti foliim? Vzdyt neni nutne porizovat nejtmavsi, staci "zlaty stred" ;)
Fólie nejsou špatné, jen když nebudu chtít kobku, tak to dá trochu práce. :) Ať zvolím jakoukoliv tmavost, po nalepení si jen tak "nerozžhnu". Když bude slabá, tak jakoby nebyla a bude třeba opět stínit.

Ideální by byly regulovatelně zatmavovací skla. Ovšem to by asi nemohl mít každý....

dimi

Příspěvek od dimi » 08 črc 2010, 19:02

Tak si nechte okna pokovit. Měl jsem na géčku a super. Do auta nevidíš a ven to neubírá skoro vůbec. Kam se hrabou folie. navíc je nepoškrábeš. Ale cena byla tušim 7000 za kombi bez předních dveří.

Odpovědět