Zápach benzínu v interiéru
Re: Zápach benzínu v interiéru
No hele rád bych tomu taky věřil ale stalo se mi to asi 5x během jednoho dne a nekecám když říkám že to bylo jako by mi tím benzínem někdo polil hlavu, pokaždé stejně intenzivní a i když okolo mne nikdo nebyl.
Opel Astra H 2.0 TURBO 147kW 2005
- Reklama
Mám zafiru B 1,8-2007 a taky to cítím. Když se mi to stalo poprvé, myslel jsem, že je to z motoru,ale nic. Bylo mě řečeno, že pod zadními sedadly je nádrž a na ní odvětrávací ventil a ten to dělá-benzín se vypařuje a smrad táhne do kabiny. Je to nepříjemné v těch vedrech. Dá se s tím něco dělat? Díky.
Podle mě je kravina, aby auto bylo kostruovany tak, že bude vypouštět smardy z nádrže do interiéru. Takže bude někde nějaká nestandardní situace...
taky sem jednou onehdá cítil zápach benzínu, ale bylo divný, že u naftovýho auta po důkladném očuchání jsem zjistil, že se mi nasákl benzín během tankování do podrážek bot a následně i do koberečků koberce a boty vyletěly do kontejneru
EX Opel Astra H caravan
Pokusím se oživit toto vlákno.Tonis píše:Mám zafiru B 1,8-2007 a taky to cítím. Když se mi to stalo poprvé, myslel jsem, že je to z motoru,ale nic. Bylo mě řečeno, že pod zadními sedadly je nádrž a na ní odvětrávací ventil a ten to dělá-benzín se vypařuje a smrad táhne do kabiny. Je to nepříjemné v těch vedrech. Dá se s tím něco dělat? Díky.
Máme Astru H, kterou jsem kupoval před dvěma roky jako rok starou. Na začátku se mi zdálo, že ještě voní novotou, pak jsem se snažil najít skrytý "stromeček" (po zkušenosti z USA, kde se dávají nádržky se smradem pod palubku a do jiných skrýší aby nebyly vidět, jsem prolezl celý interier), ale nenašel jsem nic; no a teď předminulý víkend na Šumavě jsem definitivně dospěl k názoru, že v interiéru smrdí benzín.
Nejvíc je to cítit vzadu v kufru, při otevření 5. dveří se to na člověka vyvalí. Bohužel nebo bohudík se to neděje pokaždé. Ani nezáleží na tom, jak dlouho auto stojí, ani na teplotě prostředí, prostě se mi nepodařilo vysledovat žádnou závislost toho smradu
Poradí mi někdo?
V servisu mi řekli, že pokud to není stabilní zápach, tak to můžou zkusit, ale asi se to nepovede najít, tedy pokud jim diagnostika nenahlásí vadný elmag. ventil na odvzdušnění nádrže...
Není mi moc jasné, jaký ventil tam je, měl jsem za to, že nádrž standardně větrá průběžně, ale nejsem z oboru, tak do toho nebudu moc rýt.
Chtěl jsem poprosit, o Vaše zkušenosti a poznatky s řešením podobného problému.
Díky!
ASTRA H Combi 1,6-twinport 77kW Z16XE1 r.v. 2007
Tak to je vážně vtipné. jak mohou v servisu říci, že nevědí, jak jako že na to nepřijdou? Tak pokud to nejde ze předu a jde to evidentně zezadu, tak to nejspíš bude z nádže a tam toho opravdu moc není...Fleky od benzínu se pod tebou nedělají?
Být tebou volím jiný servis.
Být tebou volím jiný servis.
Opel Astra H 2.0 TURBO 147kW 2005
Mě se to stalo také, .. v létě při otevřeném okýnku jsem cítil benzín. Byl jsem s jiným problémem v Opelu a tak jsem se na to ptal. Po prohlídce, kdy jsem si šel pro auto mi bylo řečeno že jsem měl málo dotažené víčko nádrže. Prý prošli palivový systém a problém byl v tom víčku. Od té doby jsem to už nezpozoroval.
To ano, .. dost jsem to nepochopil. Je mi to divné, že bych půl roku neuměl zašroubovat víčko od nádrže, ..
Zdravím,
stejný problém jsem mněl na nové Corse. Namontoval jsem tam kit sání KN a najednou jsem začínal cítit benzín. Dával jsem to za vinu tomu filtru, ale....neustále se mi povolovalo víčko od nádrže. V servisu mi řerli že žádnou závadu nenašli. Učili mě jak se zavíra víčko .Corsu už nemám tak nic nesmrdí
stejný problém jsem mněl na nové Corse. Namontoval jsem tam kit sání KN a najednou jsem začínal cítit benzín. Dával jsem to za vinu tomu filtru, ale....neustále se mi povolovalo víčko od nádrže. V servisu mi řerli že žádnou závadu nenašli. Učili mě jak se zavíra víčko .Corsu už nemám tak nic nesmrdí
Astra Caravan 2.0Turbo 125kw