zvuk stěrače
zvuk stěrače
Zdravím všechny, mám jeden menší problém, se kterým bych potřeboval poradit: při stírání mi levý stěrač tak divně vrže, zní to jako když se natahuje pružina, kov o kov... nevim moc jak to popsat. Je to takový křupání při každým setření okna. Díky za rady co by to mohlo být a hlavně jak se toho zbavit 

- Reklama
Re: zvuk stěrače
zarezlý mechanizmus stěrače (to co je pod plastem pod čelnim sklem), rozebrat, vyčistit a namazat než se zadře uplněcorsaczek píše:Zdravím všechny, mám jeden menší problém, se kterým bych potřeboval poradit: při stírání mi levý stěrač tak divně vrže, zní to jako když se natahuje pružina, kov o kov... nevim moc jak to popsat. Je to takový křupání při každým setření okna. Díky za rady co by to mohlo být a hlavně jak se toho zbavit
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
je to zvuk az kdyz je ramínko ve svislé poloze?protoze me taky vydávají podobný zvuk.nejak jsem to ale neřešil.rikal jsem si ze mam sterače nastaveny ve špatné poloze,
Mě se právě zdá, že to dělá samotný ramínko stěrače - jak píše oton. Ten mechanismus sem už promazával, navíc zvuk jde fakt spíš ze stěrače samotnýho...
a jak si to promazával?
Me to delala pruzina na steraci (ta na odklapeni sterace). Striknul jsem na tu pruzinu trochu WDcka a je klid. Nic jsem nerozebiral.
Opel Astra H Caravan 1.7CDTI r.2005
vojta: no jenom sem to jednoduše prostříknul WDčkem, když jsem měnil trysky a měl kryt stěračů oddělaný. Nerozebíral jsem to.
martas: diky za tip, to by vlastně mohlo být ono, nevim proč mi to nenapadlo
jdu na to kouknout 
martas: diky za tip, to by vlastně mohlo být ono, nevim proč mi to nenapadlo

Tak už jen Happy end: jak psal martas, promazal jsem přímo pružinu na ramínku stěrače a hotovo, už zase ani vrz 
vojta: vyplatí se i na Astře nějaká zvláštní péče o ty táhla stěračů? Na předchozí Corse odešly (zarezly) po 2 letech, trpí tím i Astra?

vojta: vyplatí se i na Astře nějaká zvláštní péče o ty táhla stěračů? Na předchozí Corse odešly (zarezly) po 2 letech, trpí tím i Astra?
no určitě to neni od věci, většinou začnou vydávat pazvuky když už je pozdě a jsou celý vyrezlý