Oprava autoskla v Hornete
Oprava autoskla v Hornete
Ahojte,
Hadam som v spravnej sekcii.
Manzelka sla cez sviatky po dialnici a obiehajuce auto je vystrelilo kamienok do celneho skla, ktory vytvoril prasklinku v rozmere mozno dvoj centovej mince (max 1cm v priemere).
Nezachytila SPZ a ani po nom nesla, takze oprava / vymena cez PZP nehrozi.
Ide mi ale hlavne o sluzby firmy Hornet autosklo.
Auto bolo po praskline garazovane az do minuleho tyzdna, kedy som sa objednal do Hornetu v Povazskej Bystrici.
Kedze ide o prasklinu mensiu ako 2€ minca, chcel som dat sklo opravit.
Oprava netrvala ani 30 minut, ale z vysledku som v rozpakoch.
Pri porovnani fotiek pred opravou a po oprave mam pocit, ze sa nic neudialo. Pavucinka vyzera prakticky identicky.
Naviac ked pozriem akekolvek video na YT, tak to tam dokonale opravuju zakupenymi opravnymi sadami a vysledok je omnoho lepsi ako v mojom pripade profesionalmi.
Aky mate na to nazor? Pozdava sa vam takato oprava?
Ma vyznam to s nimi nejako riesit alebo je to proste max co slo urobit?
Hadam som v spravnej sekcii.
Manzelka sla cez sviatky po dialnici a obiehajuce auto je vystrelilo kamienok do celneho skla, ktory vytvoril prasklinku v rozmere mozno dvoj centovej mince (max 1cm v priemere).
Nezachytila SPZ a ani po nom nesla, takze oprava / vymena cez PZP nehrozi.
Ide mi ale hlavne o sluzby firmy Hornet autosklo.
Auto bolo po praskline garazovane az do minuleho tyzdna, kedy som sa objednal do Hornetu v Povazskej Bystrici.
Kedze ide o prasklinu mensiu ako 2€ minca, chcel som dat sklo opravit.
Oprava netrvala ani 30 minut, ale z vysledku som v rozpakoch.
Pri porovnani fotiek pred opravou a po oprave mam pocit, ze sa nic neudialo. Pavucinka vyzera prakticky identicky.
Naviac ked pozriem akekolvek video na YT, tak to tam dokonale opravuju zakupenymi opravnymi sadami a vysledok je omnoho lepsi ako v mojom pripade profesionalmi.
Aky mate na to nazor? Pozdava sa vam takato oprava?
Ma vyznam to s nimi nejako riesit alebo je to proste max co slo urobit?
Zafira B Elegance, Panorama, 7/2005, 1.9CDTi, 110kW, Z19DTH (bez DPF)
- Reklama
Re: Oprava autoskla v Hornete
Z fotky není moc vidět, chtělo by to vyfotit i více "zboku". Nejdůležitější je prasklinu co nejrychleji přelepit tak, aby se do ní nemohl dostat prach, ideálně opravit (zalepit) do pár hodin.
Z fotky to vypadá že ve středu praskliny lepidlo zateklo jak má, ale nedostalo se do krajů, otázka je proč - nevhodný typ/hustota lepidla, špatný postup, nečistoty, atd.
Z fotky to vypadá že ve středu praskliny lepidlo zateklo jak má, ale nedostalo se do krajů, otázka je proč - nevhodný typ/hustota lepidla, špatný postup, nečistoty, atd.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Urcite by to tak nemalo vyzerat. V idealnom pripade by malo byt vidiet len vrtanu dierku v strede, kadial sa lialo lepidlo. Pavucinka niekedy zmizne aj bez lepidla hned ako sa navrta sklo a povoli vnutorne pnutie. Treba to s nimi konzultovat, ak su odbornici, tak by ti mali vediet povedat, ci to je maximum, co s tym vedia urobit.
Ako pise Westler, dobre je ale po schytani kamienka hned zastat a prelepit to priesvitnou lepiacou paskou, pripadne v skloservisoch maju niekde take kruhove nalepky. Treba to ale mat v aute pred nehodou
Mne opravovali sklo v H&D. Po prvom zalepeni bolo este vidiet zvnutra jednu prasklinku (hned ako som sadol v dielni za volant), tak mi to musel technik navrtat druhu dierku o kustik vedla. Mam teraz dve dierky vedla seba, ale hlavne, ze je to zalepene a uz to dalej nepraska (dolezite je odstranit vnutorne pnutie v skle, inac sa moze prasklina pri prudkych zmenach teploty sirit dalej).
Toto je moje predchadzajuce sklo (ktore som musel vymenit), prasklinka bola podobna tvojej. Hned som to zalepil, bolo to ale v cez vikend v lete a auto muselo stat este cely den na parkovisku na slnku. Ked som prisiel vecer k autu, prasklina sa uz tiahla cez okno cca. 15cm a do pondelka to uz bolo cez polku skla.
Ako pise Westler, dobre je ale po schytani kamienka hned zastat a prelepit to priesvitnou lepiacou paskou, pripadne v skloservisoch maju niekde take kruhove nalepky. Treba to ale mat v aute pred nehodou
Mne opravovali sklo v H&D. Po prvom zalepeni bolo este vidiet zvnutra jednu prasklinku (hned ako som sadol v dielni za volant), tak mi to musel technik navrtat druhu dierku o kustik vedla. Mam teraz dve dierky vedla seba, ale hlavne, ze je to zalepene a uz to dalej nepraska (dolezite je odstranit vnutorne pnutie v skle, inac sa moze prasklina pri prudkych zmenach teploty sirit dalej).
Toto je moje predchadzajuce sklo (ktore som musel vymenit), prasklinka bola podobna tvojej. Hned som to zalepil, bolo to ale v cez vikend v lete a auto muselo stat este cely den na parkovisku na slnku. Ked som prisiel vecer k autu, prasklina sa uz tiahla cez okno cca. 15cm a do pondelka to uz bolo cez polku skla.
Naposledy upravil(a) mironto dne 09 led 2018, 15:45, celkem upraveno 1 x.
Bohuzial manzelka na tom este spravila asi 30km kym prisla domov. Az do "opravy" bolo auto vo vykutovanej garazi.
Hornet uz som kontaktoval a zajtra sa tam mam poobede zastavit. Uvidime ako dopadnem a ako ochotni budu vobec so mnou jednat...
Momentalne mam cez to prelepenu obycajnu priesvitnu pasku.
Kazdopadne ako pise aj Mironto, takto by to ani podla mna nemalo vyzerat. Videl som opravene omnoho horsie poskodenia.
Zajtra napisem ako som dopadol.
Zatial vdaka za pomoc
Hornet uz som kontaktoval a zajtra sa tam mam poobede zastavit. Uvidime ako dopadnem a ako ochotni budu vobec so mnou jednat...
Momentalne mam cez to prelepenu obycajnu priesvitnu pasku.
Kazdopadne ako pise aj Mironto, takto by to ani podla mna nemalo vyzerat. Videl som opravene omnoho horsie poskodenia.
Zajtra napisem ako som dopadol.
Zatial vdaka za pomoc
Mne pred viac ako 10 rokmi, ešte na starom aute, opravovali čelné sklo s podobnou prasklinou (možno málinko menšou) v Autoskle Salaj (alebo tak nejako sa ten servis volal). Po oprave som musel neveriacky prstami prechádzať po danom mieste, pretože skoro nič nebolo vidno. Po pár rokoch sa na danom mieste začal objavovať spoj medzi sklom a živicou v praskline, ale držalo to stále dobre a viditeľné to bolo iba minimálne. Fotky žiaľ nemám.
Presne take vysledky je vidiet prakticky vsade na nete. Kazdy kto na to fyzicky pozrie sa ma pyta, ci s tym bolo vobec nieco robene. Ked poviem ze je to opravene tak sa smeju.
Nic, uvidim co bude zajtra a dam vediet
Nic, uvidim co bude zajtra a dam vediet
Ahojte, tak som "vybaveny"
Bol som tam s autom, pokecal si s technikom a siel domov..
Prisiel ku sklu, zobral pero, potukal predomnou po praskline a okolo nej, poukazal na iny zvuk pri zaklepani a bolo. Musim ale uznat ze v mieste praskliny znelo sklo duto (zivica) a mimo nej normalne. Cize naozaj tu prasklinu niecim vyplnili. Len to nie je opticky vidiet. Technik povedal ze taketo praskliny sa opravuju najhorsie.
Takze som odchadzal s tym, ze praslina je opravena (teda uz by sa nemala sirit) a v pripade, ze sa do dvoch rokov aj tak rozsiri, odcitaju mi zaplatenych 40€ z vymeny noveho skla.
Nesiel som tam s tym, ze sa s nimi idem hadat, len som chcel aby na to este raz pozrel technik a predomnou povedal ze je to maximum co vedia urobit. Aj pani v kancelarii a aj technik boli mili a ochotni, takze beriem to ako zmierenie sa s vykonanou opravou a na jar ma caka vymena.
Dufam ze ostatni budete mat s pripadnymi prasklinami vacsie stastie
Bol som tam s autom, pokecal si s technikom a siel domov..
Prisiel ku sklu, zobral pero, potukal predomnou po praskline a okolo nej, poukazal na iny zvuk pri zaklepani a bolo. Musim ale uznat ze v mieste praskliny znelo sklo duto (zivica) a mimo nej normalne. Cize naozaj tu prasklinu niecim vyplnili. Len to nie je opticky vidiet. Technik povedal ze taketo praskliny sa opravuju najhorsie.
Takze som odchadzal s tym, ze praslina je opravena (teda uz by sa nemala sirit) a v pripade, ze sa do dvoch rokov aj tak rozsiri, odcitaju mi zaplatenych 40€ z vymeny noveho skla.
Nesiel som tam s tym, ze sa s nimi idem hadat, len som chcel aby na to este raz pozrel technik a predomnou povedal ze je to maximum co vedia urobit. Aj pani v kancelarii a aj technik boli mili a ochotni, takze beriem to ako zmierenie sa s vykonanou opravou a na jar ma caka vymena.
Dufam ze ostatni budete mat s pripadnymi prasklinami vacsie stastie