drobné škrábance
drobné škrábance
Zdravím,
chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s odstraňováním drobných škrábanců na autě - ať už nějakou voskovací pastou nebo něčím podobným.
Mám na autě plno nepatrných škrábanců - ať už od kamínků, od dveří z parkovišť apod.
Díky.
chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s odstraňováním drobných škrábanců na autě - ať už nějakou voskovací pastou nebo něčím podobným.
Mám na autě plno nepatrných škrábanců - ať už od kamínků, od dveří z parkovišť apod.
Díky.
Raddda
-----------------------------------------
Opel Astra H 1,6, 77KW (r.v. 2006)
- Reklama
- BikerMarius
Re: drobné škrábance
Mně se osvědčilo na škrábance Tempo a flanelovou košili. Doporučuju napřed vyzkoušet někde kde to není vidět, na některých lacích nechá stopy. Já tím rozleštil škrábance u klik od nehtu a mapy pod zrcátky.
jo jo - tu se chystám asi koupit a nanášel jsi to čistě jen na škrábance nebo na celý auto? A pomohlo to?
Raddda
- BikerMarius
jen u škrábanců na zbytek normální leštěnku. Pomůže to parádně 8-)po převoskování nebylo nic vidět. Bohužel mam i škrábanec do je až na spodní lak a to už nepomůže jen trochu ho zahladí.
Super - díky, dneska to hned vyzkouším.
Raddda
Tempo, to už je smirek ! Zkurví vrchní lesklou vrstvu laku a ten bude náchylnější ! To používej jen na starý vyšeptalý lak a auto před prodejem ! Doporučuji nějaký Color Magic od TurtleWaxu, nebo něco podobného.
- vojtavojta
Hosi hledejte,za chvili tady bude takovy bordel ze hruza https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... 1t%C4%9Bni
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Taky rozhodně nedoporučuji Tempo na laky které jsou v pořádku. Zbrušuje a ničí vrchní vrstvu čirého laku. Tempo je vhodné na zašlé laky kde se zbrušuje zvětralá vrstva laku, ale výsledek je vždy jen dočasný, potom dochází k urychlenému stárnutí laku kvůli narušení. Na tvůj případ můžu doporučit Meguiars ScratchX 2.0. Cena je vyšší jak u tempa, ale neuškodí a má velmi dobré krycí schopnosti. Stačí nanášet velmi tenký film, takže vystačí na hodně dlouho. Zároveň je potřeba vše zakrýt vrstvou vosku. Nejlépe tvrdého polosyntetického.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
Já mám leštící pastu od Turtle Wax a paráda. Drobné vlásečnicové škrábance to krásně vyhladí, větší bohužel ne, ale pochybuju, že něco jo...
- BikerMarius
Tak žejo tempem jsem neleštil cele auto ale hlavně mapy pod zrcatky se kterejma leštěnka nic nezmohla, moje astra měla hodně zanedbanej lak o to líp vypadala uvnitř.