Elektricka zrcatka

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
Foldyna

Re: Elektricka zrcatka

Příspěvek od Foldyna » 02 kvě 2013, 10:17

mám novou(2013) Zafiru classic. Objednal jsem si elektrické sklápení zrcátek. Ale zrcátka se po zamčení samy nesklápějí. Kdyz jsem auto objednaval melo to byt samozrejmosti, ted rikaji ze to nejde.

Stejně tak i automaticke ovladani svetel. Když se setmí a mám ovladani na AUTO, nejdou zapnout dalkove svetla.

Reklama

astros

Příspěvek od astros » 02 kvě 2013, 10:21

Diaľkové svetlá sa ti zrejme dajú prepínať iba keď prepneš z AUTO na "zapnuté". To automatické sklápanie späťákov pri zamknutí asi nepôjde nastaviť. Už som sa na to pýtal v servise a že to nevedia spraviť. Možno nejakou fičurou, ale fabricky asi nie.

Foldyna

Příspěvek od Foldyna » 02 kvě 2013, 10:49

je to tak. Svetla funguji jinak nez jsem si predstavoval. Manzelka ma C3 (2011), zrcatka se sklapeji po zamceni a svetla funguji tak, ze pres den sviti jen predni, po setmeni se rozsviti zadni svetla, pohasne palubka a dalkove jdou normalne prepinat. Zkratka na svetla se nesaha.
Opel me v tomto zklamal.

nedy666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedy666 » 02 kvě 2013, 11:20

ahoj nevim no jestli je to automaticky sklapeni uplne nejlepsi budou se vic jebat ty servomotorky. videl jsem to u kamose u noveho pegouta, myslim ze kdyz si do auta clovek pro neco jde aby se to porad nevekxlovalo. myslim ze to bude nachylnejsi na poruchu. max kdyz chces zmacknes cudl a sklopi se. jinak s tema svetlama jsem taky bojoval na noc zapinam ovladacem ale jinak na to nesaham.
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...

Foldyna

Příspěvek od Foldyna » 02 kvě 2013, 11:42

sklopene zrcatka jsou dobra kontrola jestli je auto zamcene. Stve me to, protoze zrcatka byly za priplatek 3500,- a svetla 6000,-.

destroyer_svk

Příspěvek od destroyer_svk » 02 kvě 2013, 13:33

Ak sa nemylim tak Astra H / Zafira B nikdy nemala el.sklapatelne zrkadla pomocou dialkoveho ovladania (napr.VeCe ano).
Dalo sa to vzdy len stlacenim gombika na ovladaci okien.Raz som to riesil aj cez Techa,ale nedalo sa to nakonfigurovat.
Takze si pozri ci mas takyto spinac s tymto symbolom.Ak ano,zrkadla su sklapatelne.
Taktiez pri prichode do auta a zapnuti zapalovania,treba stlacit knoflik aby sa odklopili.
Přílohy
zrkadla.jpg
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI OPC Look
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX

pueblo

Příspěvek od pueblo » 02 kvě 2013, 13:54

astros píše:Diaľkové svetlá sa ti zrejme dajú prepínať iba keď prepneš z AUTO na "zapnuté". To automatické sklápanie späťákov pri zamknutí asi nepôjde nastaviť. Už som sa na to pýtal v servise a že to nevedia spraviť. Možno nejakou fičurou, ale fabricky asi nie.
Dálkový světla se dají zapnout i v pozici "AUTO", ale musí světelný senzor zaregistrovat setmění. Auto se dá naprogramovat na denní svícení tak, že je poloha na AUTO, svítí pouze potkávačky, přístrojovka zhasnutá. Kdo má REC, dá se denní svícení naprogramovat jen vpředu, zadní světla nemusí vůbec svítit. V tomto případě jde dálkovýma pouze bliknout, ne je rozsvítit (ale proč, když je světlo). Jakmile senzor zjistí, že se setmí, rozsvítí se přístrojovka, zadní světla a dálkový se daj normálně používat.
Nevidím důvod makat na přepínač světel.....

Foldyna

Příspěvek od Foldyna » 02 kvě 2013, 14:06

tak to měli naprogramovat v autosalonu. REC je predpokladam soumrakove cidlo a to tam mam(spolu s cidlem na sterace).

a ty zrcatka nastavit opravdu nepujdou? Slyšel jsem, že by to mohlo jít, ale muze se objevit jina chyba.

vojtavojta

Příspěvek od vojtavojta » 02 kvě 2013, 14:09

REC je zadni elektricke centrum v kufru.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM

nsRED

Příspěvek od nsRED » 02 kvě 2013, 14:35

J jak písal v polohe AUTO sa rozvietit dálkové za den nedajú len blikat čo je úplne normálne a zbytočne cez den dálkové svetla ....

Foldyna: Podľa nového teda u nás na Slovensku ti musia svietit svetlá aj v predu aj v zadu inak pokuta.(čiže na citrone dost blbo vymyslené.

Tak isto to je už aj s denním svietením ak ich máš zapnuté musia ti svietit aj zadné svetlá no nemôže ti svietit svetlo na ŠPZ ....v tomto prípade 332 eu pokuta + (technický preukaz)
Od nového roku tomu venujeme veľa pozornosti.
Astra H 2008 combi 1.7 CDTI 74 kw

Odpovědět