Gumy -předek-zadek

nedy666
Kontaktovat uživatele:

Gumy -předek-zadek

Příspěvek od nedy666 » 21 lis 2011, 10:31

Ahoj jak dáte kola? Na hnanou přední lepší gumy se vzorkem, nebo opačně, prolezl jsem kde co (fora) dotazy vše má své pro a proti
mám zafiru a nechci se někde vyflákat na naší supr D1 a přilehlých silnicích přiští rok bych nebo na přes rok koupím asi nový, tohle jsem koupil z nouze jsou dobrý tak na 1-2 sezony
na feline jsem to dával s lepším do předu, tak nevím, jednou mě už traktor tahal, bylo naledí v zatačce a prašan, před večerem 31.12. se hodně blbě schání někdo s traktorem:))
nu což jak tedy gumy? Dneska to budu z letních na zimní.
Díky
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...

Reklama

Boyapunk

Re: Gumy -předek-zadek

Příspěvek od Boyapunk » 21 lis 2011, 10:59

ja davam do 5 az 6mm porad do predu, pak dam dopredu novy a ty se sesti mm vozim zase par let jen vzadu. ted budu muset promyslet taktiku po ty zmene, ze ma byt min 4mm na zimnich. zase toho tolik nenajezdim, takze to vidim na letni dojizdeni zimnich gum po par letech.aspon to bude na kruhakach pekne hvizdat.

Werewolf

Příspěvek od Werewolf » 22 lis 2011, 10:32

na predek potrebujes mit ty dobry gumy aby te kola mohla vytahnout. Na zadku potrebujes mit ty dobry aby se ti neustrelila prdel. Taky jsem to zkoumal. Je to diskutabilni otazka bez jasnoho reseni. :) Max. muzeme zkoumat jaka cast lidi zastava jednotlive nazory...

vencator

Příspěvek od vencator » 22 lis 2011, 11:14

ja to tocim kazdy rok :) kdyz prezouvam tak ty co byli vepredu dozadu a naopak myslim ze tak se ty pneu sjizdeji zhruba rovnomerne :)
Opel Vectra B 1,6 16V 74kw 1999
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006

emvee

Příspěvek od emvee » 22 lis 2011, 12:17

Na škole smyku říkali, že lepší vzorek by měl přijít vždy dozadu. Důvod je ten, že když ti ustřelí zadek, dostaněš přetáčivej smyk a ten se zvládá hůř než nedotáčivej.
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc » 22 lis 2011, 12:27

emvee píše:Na škole smyku říkali, že lepší vzorek by měl přijít vždy dozadu. Důvod je ten, že když ti ustřelí zadek, dostaněš přetáčivej smyk a ten se zvládá hůř než nedotáčivej.
tohle jsem taky nekde cetl a me osobne to prekvapilo sam jsem si taky myslel ze ty lepsi dopredu ale je to pry uplne opacne..tusim ze to psali v autotipu..
Opel Astra OPC

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 22 lis 2011, 12:50

V oneuservisu me rikali na jedny zadni dvoje predni. Tedy neresit prohazovani a na stridacku kupovat dve a 4 pneu.

Ja mel loni uz celkem sjete vpredu, tak 2mm, ale normalne to sedelo. Rikal sem si, ze je tedy prehodim, aby se sjely i ty druhy kola a pak ze vyhodim vsechny 4 naraz.

Kdyz sem dal ty s 2mm dozadu, tak jsem za mokra nemoh jet po dalnici vic jak 120, pac to neuveritelne ustrelovalo. Jak je zadek lehkej, tak to tam bylo mnohem vic znat.

Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik » 22 lis 2011, 14:03

emvee píše:
Já teda radši dostanu, přetáčivej smyk, než nedotáčivej...

Taky se setkávám spíš s články, že lepší vzorek dozadu (i když u předokolek už je to diskutabilnější).
Já ale budu mít radši lepší pneu vpředu, dosáhnu tak lepšího záběru a i při brždění, kdy je větší váha vpředu, se to projeví ve zkrácení brzdné dráhy.
A jak už jsem poznamenal, radši dostanu, když už, přetáčivej smyk. Zvládnutí nedotáčivých je sice (do určité míry překročení fyzických zákonů) jednodušší , ale když se to přežene, člověk nenadělá prakticky nic. Přeci jen při přetáčivým ještě člověk může něco vymyslet a dá se mnoho věcí směrově zkorigovat... Jakási možnost "řízené havárie" není v různých situacích na škodu.

emvee

Příspěvek od emvee » 22 lis 2011, 14:07

Tak možná myslíš, že dokážeš při přetáčivým smyku něco vymyslet, ale už to, že při nedotáčivým smyku půjde spíš o čelní náraz, kdežto u přetáčivýho smyku o náraz do jiné části auta, znamená, že z toho nedotáčivýho spíš vyvázneš živej. Mj. to je další poučka ze školy smyku, když už náraz, tak vždy čelní...
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

vencator

Příspěvek od vencator » 22 lis 2011, 16:42

Osobne se mi lip zvlada pretacivej nez nedotacivej smyk :) ale je pravda ze dostat ranu na bok tak muzes auto rovnou odepsat :) a k ty stabilite pri tom jak to delam tak nevidim rozdil v jizdnich vlastnostech je pravda ze u zafiry ty pneumatiky ubyvaj rychlejc a nemam jeste tolik s ni najezdeno jako s VB ale u ni nebyl nikdy problem a vzdycky kupuju 4 novy pneu u zimaku kdyz maji 4,5 mm a u letnich minimalne 2mm nerad riskuju.... je pravda ze letos sem na vectre dojizdel zimaky ze zafiry :D ale psst

( uznavam ze sem vsehovsudy kupoval dvoje pneu jeste nemam ridicak tak dlouho :D)
Opel Vectra B 1,6 16V 74kw 1999
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006

Odpovědět