Ráfky
Re: Ráfky
tak jsem hodil dotaz do konfigurátora na www.pneunet.cz a Daliku je to jak mne napadlo, 17 se dělají od V a 18 od W. Menší rychlostní index mi to pro tyto pneu nevzalo..
- Reklama
Jo tákhle? No to by mě teda nenapadlo
No ale 16" zimní mám s T, podle této úvahy bych musel mít aspoň H...
![Zmatený :?](./images/smilies/icon_e_confused.gif)
No ale 16" zimní mám s T, podle této úvahy bych musel mít aspoň H...
Asi vychází z letních pneu. Protože s T letní 16" nejsou asi také, žádné mi to nenašlo. Naproti tomu 17" zimní s H ano..
Ale asi bych se držel maximální povolené (konstrukční) rychlosti daného vozidla. V mém případě 180 km/h, což znamená, že index T není nic proti ničemu.
Třeba letní 16" jsou s indexem V mnohdy levnější než s indexem H..![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Ale asi bych se držel maximální povolené (konstrukční) rychlosti daného vozidla. V mém případě 180 km/h, což znamená, že index T není nic proti ničemu.
Třeba letní 16" jsou s indexem V mnohdy levnější než s indexem H..
![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Dotaz: Je lepší mít na zimu plecháče místo hliníkových disků? Jestli ano, důvody proč.
- irmscher
- Kontaktovat uživatele:
dnes je to jedno,zimní ALu kola se dělaj s odolnějšim lakem a méně paprsky,tak,aby šly dobře mejt...řada výrobců to tak uvádí..
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT
- smileboy
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem z těch kol nějakej zmatenej. Měl bych pár dotazů:
Mám v techničáku definovaná tato kola: 6,5J x 16 ET36. Vadí, když místo "J" tam bude "H"? A když místo 6,5 bude 7, budou mi na to pasovat stejné pneumatiky? Jakej maximální zális můžu mít, bude mi tam pasovat třeba ET40? Máte to někdo?
A rozteč šroubů je 5x110, u géčkových aster jsem se dočet, že se tam dá dostat i 5x112, tak se ptám, jestli to někdo máte? Díky za rady, jsem zoufalej..![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Mám v techničáku definovaná tato kola: 6,5J x 16 ET36. Vadí, když místo "J" tam bude "H"? A když místo 6,5 bude 7, budou mi na to pasovat stejné pneumatiky? Jakej maximální zális můžu mít, bude mi tam pasovat třeba ET40? Máte to někdo?
A rozteč šroubů je 5x110, u géčkových aster jsem se dočet, že se tam dá dostat i 5x112, tak se ptám, jestli to někdo máte? Díky za rady, jsem zoufalej..
![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!
Myslím, že u toho H místo J ses asi splet. Já osobně jsem teda ještě disky s H neviděl.
Co se týče funkčnosti, tak 7 tam mít můžeš, je to rozdíl jen půl palce, pneu se trochu víc roztáhne, ale to je v pohodě. Budou ti pasovat stejné pneu. ET40 věřím, že tam taky můžeš mít, protože kolo bude o 4mm a čtvrt palce (6,5 -> 7 = 0,5 palce na každou stranu, tj jedna strana 0,25" = 6,3mm. Dohromady centák bude víc vevnitř to kolo. 1cm by se tam snad tedy vešel. 5×112 tam dostaneš, ale s použitím plovoucích šroubů. Maj na sobě hejbací podložku, která se přispůsobí kolu.
Co se týče STK, když uviděj že tam máš jinej disk, líbit se jim to nebude.
Co se týče funkčnosti, tak 7 tam mít můžeš, je to rozdíl jen půl palce, pneu se trochu víc roztáhne, ale to je v pohodě. Budou ti pasovat stejné pneu. ET40 věřím, že tam taky můžeš mít, protože kolo bude o 4mm a čtvrt palce (6,5 -> 7 = 0,5 palce na každou stranu, tj jedna strana 0,25" = 6,3mm. Dohromady centák bude víc vevnitř to kolo. 1cm by se tam snad tedy vešel. 5×112 tam dostaneš, ale s použitím plovoucích šroubů. Maj na sobě hejbací podložku, která se přispůsobí kolu.
Co se týče STK, když uviděj že tam máš jinej disk, líbit se jim to nebude.
- smileboy
- Kontaktovat uživatele:
S STK je mi to jasný, každopdádně STK mi vychází na zimu a zimní plecháče mám dle TP;) Každopádně díky za odpověď, moc jsi mi pomoh. Jo, s tím "H" jsem se fakt překouk, bylo to označení kola, ne patky, sorry...
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!
Ja mám STK v lete a tiež tam mám 7 miesto 6,5 (bohužial 6,5 som našiel len originál Opel) ...no ale aby zistili šírku disku musia zhodiť kolo nie? a to sa im podla mňa chcieť nebude....Polícii taktiež....jediný problém vidím v poisťovni ak by sa nedajbože niečo zdalo a oni kontrolovali auto
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005