Délka šroubů

dimi

Re: Délka šroubů

Příspěvek od dimi » 29 srp 2011, 15:08

Měl by být 1,5 x průměr šroubu. Čili 6mm je sakra málo. Šroub je min 10mm průměr, takže by jsi měl mít aspon 15mm délky navíc.

Reklama

Westler

Příspěvek od Westler » 29 srp 2011, 15:12

Je nesmysl kupovat srouby na "aftermarket" kola v autorizovanym servisu. Zalezi na typu dosedaci plochy, tloustce dosedaci plochy a ty jsou u ruznych vyrobcu ruzne.

V autoriz. servisu maji pouze jeden typ sroubu, a to na originalni kola.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 29 srp 2011, 15:25

hombre_71 píše:O pojistných šroubech jsem zatím nepřemýšlel. Na autě nebyly, většinou stojím v garáži a mám ho pojištěný. Na jaro ale dám nový kola a přemýšlím jestli přece jen nějaký nedat, nemáte nějaký tip jaké ? Na Méganu jsem měl Blocky, ale připadá mi že ty není problém odmontovat, takové ty s "tyčinkami" jsem viděl hodněkrát strhaný, četl jsem o nějakých od OZ- ty vypadaly celkem fajně 8-) ...a nebo se na to fakt vyprdnout ?
Pojistka je hezka vec, ale pochybuju, ze mas takovou, ktera ti kryje celou skodu. Obvykle byva spoluucast 5%, ale minimalne 5000,-, takze az ti slohnou kola, tak stejne das 5000 ze sveho a pojistovna doplati zbytek.

Pojistne srouby jsem kupoval za necelych 5 stovek, coz je takovy pakatel, ze to za to stoji uz jenom kdyz pomynu vsechno to zarizovani a zdrzeni, kdyz clovek najde rano auto na spalcich zrovna kdyz se mu to nejmin hodi.

V Praze se kradou kola i v podzemnich garazich. Proste si pockaj pozde v noci az nekdo vyjizdi z baraku a vlezou dovnitr nez se zavrou vrata. zevnitr je obvykle tlacitko na otevreni vrat a v garazi takhle pozde na to maj klid a niko na ne nevidi.

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 29 srp 2011, 16:01

Ani pojistný šroub nezabrání zloději získat to co chce.. Pojistka alespoň sníží náklady na nová kola.. :|
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 29 srp 2011, 16:08

Samo ze nezabrani. Taky ty srouby jsou ruzne a taky ruzne stoji. Ty lacine maji jen par kombinaci tvaru toho vorechu, nebo jak se tomu nadava a zlodej muze byt vybavenej. Nebo na to silou napmlati nejakej "univerzal" a vytoci to taky, jenze to uz dela hluk a o to asi nestoji. Nebo kdyz je misto, tak za nej veme proste zvenku nejakym francouzakem, hasakem a vytoci to taky. Proto se delaj i srouby co maj na sobe takovy pouzdro co se protaci atd...

Pokud ale muzu dat petikilo a odradit tim kazdyho druhyho, tretiho, nebo 4 z 5, tak to za to stoji.

Kdybych rovnou propad depresi, ze pokud to nekdo chce, tak si to taky veme, tak muzu rovnou nechavat na ulici nezamceny auto s klickama v zapalovani a odemknutou radickou :-)

dimi

Příspěvek od dimi » 29 srp 2011, 17:39

Když necháš auto odemčené na ulici a klidně se staženým okénkem, tak se ti zaručeně nic neztratí :) . Sám jsem to nechtíc zkusil. Akorát jsem měl nachumeleno u spolujezdce.

Bezpečnostní šrouby na kola jsou jen placebo efekt. V pneuservisu již normálně prodávají golasadu a odstranování bezpečnostních šroubů. Je tam asi 15 různých specialních ořechů, kterýma povolíš údajně i ty nej bezpečáky. A pozor, ta sada stojí necelé pětikilo :shock:

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 29 srp 2011, 18:06

Jenže většina smažek nikdy nebude mít pětikilo tak dlouho, aby s nim stihnul dojít do pneuservisu ;)

A nemyslim, že je to zas tak horký, pač když měním v pneuservisu kola a viděj pojistný šrouby, tak se mě vždycky ptaj kde mám ten vořech, že by to nemohli povolit.

dimi

Příspěvek od dimi » 29 srp 2011, 18:10

Tak jasně, že chtějí ořech na povolení, protože šroub po sundání takovou sadou je na vyhození. Takže ti je dobrovolně nezničí. A smažka se ti nebude párat se sundáváním kol, protože by si ublížila i s klíčem na kola. Ta to umí akorát s dlažebkou do okna.

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 29 srp 2011, 20:50

Dotaz, mám klasické šrouby, měl jsem plechy 16" pak šel na 17" a furt jsou v pohodě, potřebuju znát nějakou hodnotu těch šroubů jako to M12x6xxxx apod. protože si chci kupovat podložky a potřebuju je o 10 mm delší. Můžete mi tedy napsat jaké orig. seriové šrouby tam teď mám ?
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 29 srp 2011, 21:02

Myslim, ze te zajima hlavne prumer, stoupani (kolik zavitu na centimrtr ma) a pak delka a tvar hlavicky. Podle toho koupis nove.

Odpovědět