Šířka kola vs. spotřeba
Re: Šířka kola vs. spotřeba
S dovolením oživím toto téma s trochu obměněnou otázkou, ať nemusím zakládat obdobné...
Bude nějaký rozdíl ve spotřebě či výkonu, resp. bude pro motor představovat rozdílnou zátěž 225/45 R17 a 225/40 R18 ?
Jedná se totiž o stejnou šířku a obvod kola, napadá mě akorát o něco vyšší hmotnost ALU u 18", může to být znatelné?
A ještě jedna drobnost, na ráfek 7,5J je typičtější šířka 225 či 235. Dává se na to však i 215, ale chci se zeptat, jestli je to v detailu nějak poznat (popř. kde), že je relativně užší pneu na relativně širším ráfku.
Díky.
Bude nějaký rozdíl ve spotřebě či výkonu, resp. bude pro motor představovat rozdílnou zátěž 225/45 R17 a 225/40 R18 ?
Jedná se totiž o stejnou šířku a obvod kola, napadá mě akorát o něco vyšší hmotnost ALU u 18", může to být znatelné?
A ještě jedna drobnost, na ráfek 7,5J je typičtější šířka 225 či 235. Dává se na to však i 215, ale chci se zeptat, jestli je to v detailu nějak poznat (popř. kde), že je relativně užší pneu na relativně širším ráfku.
Díky.
- Reklama
Dalik: Urcite hmotnost disku, mnohem vyssi cena pneu a pak pneu s nizsim profilem bude mit jinou stycnou plochu s podlozkou (jina deformace pneu).
Co se tyka vztahu mezi sirkou pneu a sirkou rafku tak bych se pri pouziti prilis sirokych rafku/uzkych pneu bal odreni disku pri parkovani u obrubniku.
Co se tyka vztahu mezi sirkou pneu a sirkou rafku tak bych se pri pouziti prilis sirokych rafku/uzkych pneu bal odreni disku pri parkovani u obrubniku.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Díky za echo,
takže ve výsledku jsem z toho vyvodil poměrně znatelný efekt pro slabší motor, ok díky.
PS: Asi se ti nakonec přeci jen ozvu...
takže ve výsledku jsem z toho vyvodil poměrně znatelný efekt pro slabší motor, ok díky.
PS: Asi se ti nakonec přeci jen ozvu...
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
na rafek 7.5J je predepsana guma 225,muze byt i 215 a myslim ze ani tech 215 nebude delat nejaky problem co se tyce odirani disku atd,tohle jeste neni zas tak velkej extrem a osobne jsem to videl na rafku a vypada to uplne v pohode takze bych se toho nebal!!!!jinak co se tyce hmotnosti kol tak uz tady kdysi nekdo psal ze jeho origo 18ky vazi 25kg i s gumou a ja tam mam taky 18ky a co jsem je vazil ja osobne tak mi vyslo cca 22kg..takze hmotnost bych zas az tak moc neresil..
Opel Astra OPC
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám 235/35/ R19 ráfek 8J. Spotřeba šla cíírka o litr nahoru
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
jo to verim ze stoupla..preci jenom 235 to uz je poradna guma..
Opel Astra OPC
No právě, u šířky gumy je to jasný, tam nic neřeším. Zajímaly mě ty ostatní faktory.
Díky za echo.
Díky za echo.
Pekny velky kola je jedna vec ale pokud to bude zrat jako benzin pak nevidim vyhodu naftaku
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Navíc jsem si vygooglil tabulku a dokonce i u šířky 205 tam bývá uveden i 7,5Jsladas opc píše:na rafek 7.5J je predepsana guma 225,muze byt i 215 a myslim ze ani tech 215 nebude delat nejaky problem co se tyce odirani disku atd,tohle jeste neni zas tak velkej extrem a osobne jsem to videl na rafku a vypada to uplne v pohode takze bych se toho nebal! ...
Každopádně pokud říkáš, že na pohled na tom vypadá těch 215 normálně, tak v pohodě. Odírání disků neřeším, jezdím a parkuju tak, abych je neodíral
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
videl jsem gumu 215 na sirce rafku 7.5J a vypadalo to normalne guma zaroven z rafkem zadne acko guma nedelala proste vse v pohode..ja mam treba 215 40 18 na rafku 7J a taky uplne v pohode..jedina mensi nevyhoda oproti 225 40 18 jsem spozoroval ze je cena..225 je levnejsi a por stovek nez 215..duvod je asi jasnej 215 neni tolik obvykla
Opel Astra OPC