rozvor náprav 2703 caravan H

Odpovědět
jendaland

rozvor náprav 2703 caravan H

Příspěvek od jendaland » 09 led 2014, 21:27

Zdravím, mám dotaz na rozvor náprav a vliv na jízdní vlastnosti. Je to spíš taková polemika a vaše zkušenosti třeba z jiných aut. Podvozek astry se zdá být dobrý na auto střední nižší třídy, přesto rozvor má Astra jako třeba superb , což je dost , ale je to pravé k rozchodu kol 1488?
Moc diskuzí o rozvoru kol není, zajímá mě jestli je velký rozvor kol u astry H výhodný a jak se může v praxi projevovat? V zatáčkách je to volaké nejisté je to vliv seriového podvozku?
Díky za osvětu ;)
Astra H 2006 Z19DT chip 106kw-340nm, bez DPF
S pomocí tohoto fóra dodělán tempomat,PP,ovladače na volantu atd..
OP-COM

Reklama

Midzi

Re: rozvor náprav 2703 caravan H

Příspěvek od Midzi » 10 led 2014, 10:16

Toto je tema na niekolko dni rozhovoru a pocitania. Rozchod je len cislo, ktore samo o sebe nic nepovie. Dolezitejsia je konstrukcia napravy a pneumatik, vyska taziska, zatazenie napravy........

Takze to radsej ani neries :| :D
Astra H combi 1,9cdti 88kW Cosmo automat

Moja prvá Astra

Obrázek

jendaland

Příspěvek od jendaland » 10 led 2014, 11:37

No nebudu začínat téma abych se o něm nic nedozvěděl ;) Ok beru rozvor a rozchod jako celek, kterýmu u astry konkrétně podvozku ze série moc nesvědčí zatáčky oproti např. Octavia 2 která má větší rozchod a menší rozvor , zato rovinky jsou dobré. Nejsem expert na podvozky , ale nějakou obecnou tuchu o těchto dvou veličinách bych chtít měl. Např. u motorky (vlastní zkušenost)větší rozvor znamená horší dynamiku v zatáčkách (dragstar vs FZ6).Je to stejné a tudíž logické i pro auta vztažně k Astra H caravan?Je nějaký důvod k tomu aby Astra měla tak velký rozvor a na svou kategorii ne moc velký rozchod?
Nechci moc polemizovat o tom jak moc technologicky vyspělý podvozky jsou či nejsou,takových témat už bylo. Asi by to měla být otázka na konstruktéry nebo stavitelé funkčních modelů :D
Tak a pokud se to řešit nebude nic se nedozvím :D
OP-COM

Midzi

Příspěvek od Midzi » 10 led 2014, 12:29

motorky a auta sa vobec nedaju zrovnavat. 4 kolesa maju uplne inu kinematiku ako 2 a cele je to o tom. Uzky rozchod moze, ale nemusi znamenat horsie jazdne vlastnosti v akrutach, alebo mensi batozinovy priestor. Vsetko je to o konstrukcii napravy. To ale znamena cim zlozitejsia naprava a lepsia kinematika, tym drahsia. Dalsim dovodom je pouzitie auta.
Zober si kolko sa diskutovalo o novej oktavke a jej dvoch napravach a pritom je to uplne jedno. Ak si beries slaby motor tak asi nebudes jazdit rychlo a dynamicky takze ti staci aj lacnejsia a jednoduhsia naprava.

Ako som spominal nastavenie podvozku vratane jeho rozmerov je velmi zlozite a neda sa to jednoducho vysvetlit. Co plati pre jedno vozidlo s nejakou napravou to uz neplati pre to iste vozidlo s inou napravou. Ale jednoduhsie je vymenit napravu ako prerabat cely podvozok. Su na to rozne simulacne programy a tam si to mozes vyskusat. Na zaciatok ale staci urobit jednoduchy prepocet dvoch aut a zistit ake odstredive sily na nich posobia v rovnakej zakrute a pripadne este tam zmenit sucinitele prilnavosti.
Astra H combi 1,9cdti 88kW Cosmo automat

Moja prvá Astra

Obrázek

jendaland

Příspěvek od jendaland » 10 led 2014, 14:05

Díky za názor, jsem trochu hračička, zkusím najít program pro simulace podvozku, i když pochybuji že takový program je vůbec k dispozici pro veřejnost. Jak jsem pochopil ideální poměr je tedy dost individuální. U Astry se mi líbí , jak jednoduchý a laciný podvozek má , přesto si zachovává poměrně dobré jízdní vlastnosti. Jsem vždy překvapen , když měním kosti a současně nové pneu(michelin-dunlop) jak z vyskákané kozy se stává zase na čas pohodlné auto :lol:
Zdar
OP-COM

Odpovědět