Vibrace auta - silentblok?
- smileboy
- Kontaktovat uživatele:
Vibrace auta - silentblok?
Ahoj, možná se to tu už řešilo, ale nikde jsem to nenašel. Teď, když je zima, docela mi na volnoběh vibruje auto, v podstatě celá karosérie. Při pridání plynu si ještě zavibruje, ale jak přesáhnu tak 2000 otáček, vibrace zmizí. Nabízí se dvouhmota, na tu ale podezření moc nemám, protože vibrace na sešlápnutí spojkového pedálu nijak nereagují. Vstřiky vypadají v pohodě (alespoň dle hodnot korekcí vstřiků). Napadá mě spíš silentblok motoru, měnil ho tu už někdo? Nebo máte někdo ještě jiný nápad?
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!
- Reklama
Re: Vibrace auta - silentblok?
Čaute mám podobný problém... pri volnobehu mi vibruje a v interieri počuť taký drndžanie od motora... ked trocha pridám plyn tak prestane, robí to aj ked brzdím alebo zatáčam... proste to začne chvíľu vrčať.. najmä pri 1000 otáčkach, cítit vtedy aj malé kopanie do plynového pedála... Spojka komplet menená pred 2 mesiacmi... aj na studený aj na teplý motor mi to robí...ďakujem za info
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTi 74kw Z19DTL r.v 2006... CD70Navi, CID, MKJ
Opel Vectra B 1.8 85kw X18XE r.v 1997 -EX
OP-Com -Diagnostika,Aktivácia BC
Zkuste vystoupit a slapnout nakoncovku vyfuku, jestli to neprestane. Me na volnobeh nekde do meceho klepal vyfuk, pas stredni dil mel pry vyhnile prepazky. Po vymene ok. A to tou dobou bylo auto asi 4 roky stare a najeto 120000.
Diky dnes to vyskusam... prisiel som nato ze vlastne to nieje vibrovanie ale taký klepot ako kov o kov.. a ten vyfuj ma nenapadol... možné to je... lebo keď po 30 min jazdy vypnem motor dosť dlho mi praská puka vyfuk ako bol zohriaty dam vedieť potom či to je ono
PROBLEM SOLVED!!! Tak po tom nápade s výfukom som môj problém trvajúci 3-4 mesiace vyriešil. Bola to expanzná nádobka na vodu... mal som vypadnuté uško držiaka a ono si to tam po tých mesiacoch vybilo až takú drážku do toho plastu že to rezonovalo a dalo sa to počuť do interiéru (vonku nič) a tiež malé kopanie do plynového pedála ... Už je úplné ticho... nebúcha, nekope... a to som už chcel meniť silentbloky a podoné problémy za nemalé eurá.... a stačilo to vyriešiť gumovou vložkou za 0,20 €
Ahoj, prosím také o radu:
- mám měněný výfuk, celý.
- po změně kol z 16 na 17 (léto), mi "lupalo" při zatáčení z přední nápravy...
- výměna pravého předního kloubu a celkem ok.
- po roce (aktuálně). Výměna levého předního... po opravě se mi stalo, že při plném rejdu a plynu mi kolo "vyskočilo" a auto se stalo nepojízdné.... žial bohu jsem musel něco řešit a odjet, takže auto jsem svěřil svému mechanikovi....
...zřejmě to odtáhli na ose... následovala výměna pro jistotu obou poloos s argumentací, že ta jedna si "udělala drážku v kloubu" , a proto nový kloub na starém poloose nedržel. Teď je tam vše nové, ale bohužel problém pokračuje.
Sem tam to drnčí při táhlém zatočení. Nebo napřiklad na dálnici kolem 120. Kola jsem převažoval pro jistotu dvakrát.. tím to není.
- lupne si to i někdy při pomalé jízdě, třeba při parkování do garáže.
Je to problém stále poloos, kloubů? nebo by to mohl dělat ten silentblok na motoru?
(říkám si, auto má skoro 200 tis., 1.8 103kw, jestli třeba si ty "nové díly" nerozumí s těmi ostatními "vyžvejkanými..") Jinak podvozek stále ve skělé kondici.. jen tenhle problém nemůžu "najít".
Díky za jakoukoli radu.
- mám měněný výfuk, celý.
- po změně kol z 16 na 17 (léto), mi "lupalo" při zatáčení z přední nápravy...
- výměna pravého předního kloubu a celkem ok.
- po roce (aktuálně). Výměna levého předního... po opravě se mi stalo, že při plném rejdu a plynu mi kolo "vyskočilo" a auto se stalo nepojízdné.... žial bohu jsem musel něco řešit a odjet, takže auto jsem svěřil svému mechanikovi....
...zřejmě to odtáhli na ose... následovala výměna pro jistotu obou poloos s argumentací, že ta jedna si "udělala drážku v kloubu" , a proto nový kloub na starém poloose nedržel. Teď je tam vše nové, ale bohužel problém pokračuje.
Sem tam to drnčí při táhlém zatočení. Nebo napřiklad na dálnici kolem 120. Kola jsem převažoval pro jistotu dvakrát.. tím to není.
- lupne si to i někdy při pomalé jízdě, třeba při parkování do garáže.
Je to problém stále poloos, kloubů? nebo by to mohl dělat ten silentblok na motoru?
(říkám si, auto má skoro 200 tis., 1.8 103kw, jestli třeba si ty "nové díly" nerozumí s těmi ostatními "vyžvejkanými..") Jinak podvozek stále ve skělé kondici.. jen tenhle problém nemůžu "najít".
Díky za jakoukoli radu.
Opel Astra H caravan 1.8 103kw
VW T5 9míst, 1.9 TDI, - NOVĚ možnost půjčit třeba na dovolenou.
ex: Opel Vivaro 2.5dti
ex: Astra H caravan 1.7cdti
Sherpaski.cz
lyžařská, snowboardová, telemarková škola Hrubá Voda
Skicamp.cz
Private Ski School
Chcibytinstruktor.cz
VW T5 9míst, 1.9 TDI, - NOVĚ možnost půjčit třeba na dovolenou.
ex: Opel Vivaro 2.5dti
ex: Astra H caravan 1.7cdti
Sherpaski.cz
lyžařská, snowboardová, telemarková škola Hrubá Voda
Skicamp.cz
Private Ski School
Chcibytinstruktor.cz