ESP - funguje i jako ARS ( prokluz ) ?
Re: ESP - funguje i jako ARS ( prokluz ) ?
Budíky mám na prodej 2 ks (diesel i benzín) a programovat se musí varianta se sportovním podvozkem.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
- Reklama
Mě odešlo ESP a kontrolka začala pořád svítit,astra hrabala při každém rozjezdu, oprava není možná -ventil ESP je uložen pod ABS-je nutno vyměnit celou jednotku ABS a ta stojí nová asi 50.000,- kč + práce-zakoupená z vrakoviště za 3.500kč + práce a naprogramován
Oprava ESP MK 60 je možná ve specializované opravně se zárukou.Jedná se vždy o závadu tlakového čidla kapaliny.Již několik ks mi opravovali a vše super funguje.Tyto ESP má více značek vozů.A u všech je stejný problém,po opravě se to již neopakuje.
RomanK:
a na kolik ty budíky s prací vyjdou a jde pak tlačítko SPORT s vypínáním ESP dát do každé Astry H?
děkuji
a na kolik ty budíky s prací vyjdou a jde pak tlačítko SPORT s vypínáním ESP dát do každé Astry H?
děkuji
---------------------------
Astra H 1,8 XER 103kW
facelift 2008, Sport packet
hatchback
Astra H 1,8 XER 103kW
facelift 2008, Sport packet
hatchback
Ano, lopata se dá použít, sám ji v kufru vozím. Jenže není ti nic platná, když jedeš do prudkého kopce a nemáš možnost se rozjet. Elektronika tě prostě nepustí a pořád ubírá plyn. Když v takové situaci prokluz vypnu, přidám plyn a s rozumem se rozjíždím i za cenu mírného hrabání, tak se rozjedu.mimar píše:a čo tak použiť lopatu namiesto tlačítka
A navíc vypínání PROKLUZU KOL se doporučuje i při jízdě se sněhovými řetězy.
Vectra C Caravan 1,9 CDTI r.v.2005
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
vypnout ESP při jízdě do kopce s řetězy jsem zkoušel na horské cestě kde bylo cca 15 cm mokrého sněhu a auto hrabalo
jak píšeš, se zapnutým ESP ti může elektronika snížit výkon, ale právě proto aby auto nehrabalo a jelo dál
možná jsem měl specifický podmínky (vrstva mokrého sněhu), ale se zapnutým ESP a řetězy se jelo podpstaně lépe, než bez ESP
jak píšeš, se zapnutým ESP ti může elektronika snížit výkon, ale právě proto aby auto nehrabalo a jelo dál
možná jsem měl specifický podmínky (vrstva mokrého sněhu), ale se zapnutým ESP a řetězy se jelo podpstaně lépe, než bez ESP
Taky jsem marně hledal tlačítko na vypnutí ESP, když ho třeba všechny nový fauvéčka mají. Zatím nevím jak na tom bude Astra s jízdou a chováním v zimě, ale nikdy jsem v autě ESP neměl a vždy to šlo v pohodě, jen si člověk musel umět hrát s plynem a samozřejmě nestát na ledu. Zrovna tuhle zimu jsem s touranem zastavil v zasněženém kopci s uježděným sněhem. Vypnul jsem asistenty a zkoušel se rozjet...no po chvíli se to podařilo. Pak jsem zapnul asistenty, dal jedničku a "plnej knedlík". Dost mě překvapilo, jak téměř plynule jsem se rozjel. Každopádně občas je potřeba používat hlavu a nespoléhat se na elektroniku
Prodáno 16/08/2014: Opel Astra H Caravan (2009), 1.7 CDTi (81 kW) Z17DTR , najeto 193 731.
Ahoj Romane.RomanK píše:Budíky mám na prodej 2 ks (diesel i benzín) a programovat se musí varianta se sportovním podvozkem.
Mám prosím tě dotaz.
Přemýšlím o dodělání ESP na Astře H Caravan/2005 1,7 CDTi.Mám tam jen ABS.Co to prosím obnáší?Asi vyměnit ABS jednotku za ABS-ESP.A co třeba rozjezd do kopce?Umí to každá ABS-ESP jednotka,nebo je to jen o doprogramování?Jakou jednotku koupit?Potom řídící jednodku,která je prý pod ručkou.Budíky.Jak poznám že to ty moje stávající umí(neumí)?A potom tlačítko na vypínání ESP(SPORT).Jak zjistím že jde tlačítko sport u mě jde dodělat?Děkuji za radu.
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kW Z17DTH 2005 ,OPCOM China Clon
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... 77#p102977
Přečti si hlavně druhý příspěvek. Je několik identů (druhů) ABS pump a ne všecky podporují to co by si potřeboval.
Přečti si hlavně druhý příspěvek. Je několik identů (druhů) ABS pump a ne všecky podporují to co by si potřeboval.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Ještě musíš vyměnit CIM, který podporuje ESP a servo řízení, které podporuje ESP.