Priprava na zimu.
Re: Priprava na zimu.
Jelikož tento víkend mě zaskočilo sněžení déšť tak sem neudělal zatím nic ale v plánu rozhodně je přezutí bohužel až 6.11 takže se jen modlím aby mi to ještě týden vydrželo nějak rozumě počasí.. potom na ruční wapku a kompletní umytí z venku, vysušení jelenicí, navoskovat pomocí SONAX Xtreme Wax 1 NanoPro - (chtěl jsem se zeptat mam voskovat i světla popř. i okna) ? Rozleštit mikrovlásenkovýma hadrama. A potom Vnitřek vysát, dneska jsem v lídlu koupil mokré utěrky na přistrojovou desku v matném provedení takže použít a umýt koberečky, vyleštit okna. Ošetřit těsnění pomocí SHERON ošetření pryže a plastů. Zkontrolovat kapaliny, dolít vodu do ostřikovačů a astřulka je připravená na zimu. S mojí pečlivostí je to práce na celej den )) ale už se těším až to bude hotový.
- Reklama
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
voskovat okna a svetla jsem jeste nevidel a dokonce nekde je i psano ze pri manipulaci se vosk nesmi dostat na okno..takze asi tak
Opel Astra OPC
Dík, ptám se protože budu voskovat poprvé a nemam ještě zkušnosti tak sry za dementní dotaz
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
nebyl bys prvni ani posledni co to udelal..nebral jsem to jako dementni dotaz ...jen je prej pak silena prace ten vosk dostat z okna dolu..
Opel Astra OPC
Já jsem použil na izolaci kapoty termoakustický materiál STP AK10. Je to určeno přímo do motor. prostoru, samolepící. Rozměr 100x70 cm vyšel cca na 500 Kč. Nemůžu říct, že by se motor nějak rychleji zahříval nebo pomaleji chladl, nemám to vypozorováno. Ale určitě se snížil hluk motoru hlavně zvenku a co mě překvapilo - o něco málo i uvnitř. Konkrétně u A/Z16XER je problém se zvýšenou hlučností kolem 2800 ot./min. Spekuloval jsem na tím, jestli to náhodou není dáno chybějící izolací kapoty a zvuk se potom více rozlíhá. Částečně jsem měl asi pravdu, po vytlumení kapoty pozoruji zlepšení.dogee píše:vleze se nějaká nalepovací izolace pod originalni izolaci kapoty? rád bych motor zaizoloval více, než je z fabriky...
máte někdo tip?
Co se tyče voskování, tak zadní i přední světla určitě. Pokud se jedná o tvrdý vosk, tak pomáhá i uchránit před UV zářením. Okna taky voskovat, ale v žádném případě nesmí vosk na přední okno, tam použít tekuté stěrače. Jinak pokud už voskujete používejte tvrdé syntetické, nebo přírodní vosky, je to velký rozdíl oproti tekutim srajdam.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
Nevíte proč Zafiry B tady reznou? Jsem prošel 6 ks a každá to tam měla.. Když jsem dovezl auto domu tak jsem vysprtal hromadu bahna.. Tam není nějaký odtok?
Zafira B 1.8 103 kW. rv 2005.
Skus napisas, kde je to "tady", lebo z fotky to neviem poznat. Vdaka.
Přední dveře u řidiče, spodek dveří, pod pantem.
Zafira B 1.8 103 kW. rv 2005.