ESP - funguje i jako ARS ( prokluz ) ?
Re: ESP - funguje i jako ARS ( prokluz ) ?
No vida, pokud pomůže přeprogramování, tak to asi podstoupím, protože mi delší držení SPORT, ESP nevypne. Díky za radu
- Reklama
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
No a když nemám Sporttlačítko, tak mám smůlu joooo? To fakt nějak nejde obejít?
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
Pro tlačítko SPORT je nutné mít spávné budíky (IPC s podporou funkce SPORT), ty mají za úkol komunikaci s ABS/ESP. Obejít to tedy nelze.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
Romane a co je mysleno tim preprogramovanim systemu? Pokud to neni chranene know-how?
Nekdo tu psal, ze mu to ESP nevypina, ale ze to mel programovane OP-COMem a po novem naprogramovani TECHem to uz bylo OK.
Me to kdysi programoval Vojta techem, ale taky me to nefunguje. Jen uz si nepamatuju, zda me tlacitko programoval jako pritomno, nebo jako "se sportovnim podvozkem". Ale zkousel jsem to pak prehazovat OP-COMem a stejne nevypina.
Nekdo tu psal, ze mu to ESP nevypina, ale ze to mel programovane OP-COMem a po novem naprogramovani TECHem to uz bylo OK.
Me to kdysi programoval Vojta techem, ale taky me to nefunguje. Jen uz si nepamatuju, zda me tlacitko programoval jako pritomno, nebo jako "se sportovnim podvozkem". Ale zkousel jsem to pak prehazovat OP-COMem a stejne nevypina.
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
2 RomanK:
Já vím, že to musí podporovat budíky, ale moje to nepodporují, tak jsem myslel obejít to, jako to udělali na Vectra C.....
nějak takto:
http://www.hcfrydlant.org/pdf/vypinac_e ... ctra_c.pdf
Nebo prostě natáhnout vypínač od pojistky ESP a tím spojovat a rozepínat přívod k pojístce.
Jestli by to bylo možné.
Já vím, že to musí podporovat budíky, ale moje to nepodporují, tak jsem myslel obejít to, jako to udělali na Vectra C.....
nějak takto:
http://www.hcfrydlant.org/pdf/vypinac_e ... ctra_c.pdf
Nebo prostě natáhnout vypínač od pojistky ESP a tím spojovat a rozepínat přívod k pojístce.
Jestli by to bylo možné.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
OP-COM k dispozici
- destroyer_svk
Ja som pri dorabani sport rezimu menil budiky lebo moje sport nepodporovali.Pri programovani cez Techa sa dala verzia "se sportovnim podvozkem" a funguje vsetko tak ako ma.
https://www.opel-astra-h.cz/forum/downl ... &mode=view
https://www.opel-astra-h.cz/forum/downl ... &mode=view
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI OPC Look
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
Oťas ale oni na V-C jen využili přípravy a osadili tlačítko. Stejně jako to dělají ostatní na A-H. To u té Vectry nebyl žádný bastl.
Asi můžeš někde na Astře udělat nějaký bastl vypínač na pojistku, ale jak někdo poznamenal, tak tím vyřadíš snad i ABS a navíc to bude asi bráno jako chyba atd.
Já se zatím u Astry nesetkal s tím, že bych odněkud nevyjel kvůli ESP. ESP na Astre nejdřív při prokluzu příbržďuje prokluzující kolo, takže diferenciál přenese sílu na to druhé. Jde o elektronickou uzávěrku diferenciálu. Teprv pak je omezován výkon motoru.
Příjde mě to, že o problému s jídou na sněhu kvůli absenci vypnutí ESP se tu pořád hodně mluví, ale reálné poblémy tu měl snad jeden člen, který nemohl vyjet k chatě v horách.
Asi můžeš někde na Astře udělat nějaký bastl vypínač na pojistku, ale jak někdo poznamenal, tak tím vyřadíš snad i ABS a navíc to bude asi bráno jako chyba atd.
Já se zatím u Astry nesetkal s tím, že bych odněkud nevyjel kvůli ESP. ESP na Astre nejdřív při prokluzu příbržďuje prokluzující kolo, takže diferenciál přenese sílu na to druhé. Jde o elektronickou uzávěrku diferenciálu. Teprv pak je omezován výkon motoru.
Příjde mě to, že o problému s jídou na sněhu kvůli absenci vypnutí ESP se tu pořád hodně mluví, ale reálné poblémy tu měl snad jeden člen, který nemohl vyjet k chatě v horách.
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Já právě jo..... pravý kolo zapadlo a jak připržďovalo při prokluzu, tak se zahráblo i levý a bylo to v pr.eli. Nešlo to rozhoupat, což po zapadnutí je ideální a hodně to pomůže a byl konec, takže mě tahali kolem jedoucí popeláři.x-father píše: Já se zatím u Astry nesetkal s tím, že bych odněkud nevyjel kvůli ESP
Rval jsem pod kola různé větve z keřů co byly okolo a nic platný už to sedělo pomalu na břiše.
Chtěl bych to vypínat jen pouze v těchto a podobných případech a samozřemě, že při jízdě ESP zapnutý.
OP-COM k dispozici
OP-COM k dispozici
a čo tak použiť lopatu namiesto tlačítka
Astra H Caravan 1.7 CDTi, 59 kW, r. v. 2005
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
O.K...... příště lopatu a pytel písku do kufru....dobrá rada.
Mně by stačilo to tlačítko, ale asi nezbyde, než vyměnit budíky a Sporttlačítko.
Mně by stačilo to tlačítko, ale asi nezbyde, než vyměnit budíky a Sporttlačítko.
OP-COM k dispozici
OP-COM k dispozici