ESP - funguje i jako ARS ( prokluz ) ?

Odpovědět
branol

Re: ESP - funguje i jako ARS ( prokluz ) ?

Příspěvek od branol » 09 led 2012, 21:02

Oťas píše:Já myslím jen na zkoušku, jestli to vyjedeš.
No uvidím v sobotu tam zase idem .Ale ešte to skúsim pozrieť cez opccom či sa to nedá doprogramovať od to tlačítko sport.Či to nieje vypnuté.
1.9 CDTI (88 kW) Z19DT Cosmo, r.2007,AF40-6 AUTOMATICKÁ PREVODOVKA ,

Reklama

smileboy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smileboy » 13 led 2012, 20:57

Ahoj,mam dotaz, v dnesnim pocasi jsem si rikal, ze vyzkousim ESP. Tak nejdriv na jednicku klouzacka, kontrolka nic, pak teda mirnej rozjezd na 1, na dvojku pod plyn, hrabacka a kontrolka nic.Jak kdyby tam ESP nebylo, ale podleka VINka tam z vyroby je. netusite nekdo, kde muze bejt problem?
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 13 led 2012, 21:09

ESP není ASR.... ty si to zkoušel v zatáčce ? Protože ESP je ti vyrovnává auto když jde do smyku...
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

Werewolf

Příspěvek od Werewolf » 13 led 2012, 21:20

Moc vám nerozumím, proč to tak chcete vypínat. :twisted: Já ESP vypínám jen, když chci s autem blbnout. Rozhodně vypnutí ESP (a s tím TC) nepomůže rozjezdu do kluzkého kopce, který nemůžu vyjet S ESP... Příklad z loňska, u nás parkoviště z kopce, totál ledovka, takový rádoby otáčecí místo ale z kopce... Mě tam auto chrochtá éespéčkem, ale krásně se rozjezdu. Zaparkuju, přijíždí chlápek s fábií a provádí stejný manévr. Hrabe tam jak šílenej. Jdu za nim, ať mi to pujčí. Ani s jemným zacházením plynu se na tom místě nedalo rozjet. Musel jsem couvnout dolů až kde ledovka nebyla a tam to rozjet na zpátečku.

Kesi

Příspěvek od Kesi » 13 led 2012, 21:27

Moja reč 8-)
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas » 13 led 2012, 21:37

Frydex píše:ESP není ASR.... ty si to zkoušel v zatáčce ? Protože ESP je ti vyrovnává auto když jde do smyku...
Omyl..... ESP funguje i jako ASR, při prokluzu, prokluzující kolo přibrzdí a když už je to hodně klouzavý, tak ti sníží otáčky motoru, že to skoro zhasne.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 13 led 2012, 21:59

Jezdivam v lete na konci prazdnin na tankovy den do Lesan. Tisice aut parkuji na cerstve posekanem poli. A kdyz prsi, tak se to strasne rozjezdi. Spousta lidi se tam beznadejne zahrabala, ale ja si s astrickou projel. Jen sem drzel kontantne plyn a slysel jak esp stridave pribrzduje hnana kola. V jednu chvili se i zastavila, ale po chvilce prohrabla a zas jela.

branol

Příspěvek od branol » 13 led 2012, 22:02

Werewolf píše:Moc vám nerozumím, proč to tak chcete vypínat. :twisted: Já ESP vypínám jen, když chci s autem blbnout. Rozhodně vypnutí ESP (a s tím TC) nepomůže rozjezdu do kluzkého kopce, který nemůžu vyjet S ESP... Příklad z loňska, u nás parkoviště z kopce, totál ledovka, takový rádoby otáčecí místo ale z kopce... Mě tam auto chrochtá éespéčkem, ale krásně se rozjezdu. Zaparkuju, přijíždí chlápek s fábií a provádí stejný manévr. Hrabe tam jak šílenej. Jdu za nim, ať mi to pujčí. Ani s jemným zacházením plynu se na tom místě nedalo rozjet. Musel jsem couvnout dolů až kde ledovka nebyla a tam to rozjet na zpátečku.

Ahoj.Mne nejde o to aby som sa mohol rozbehnuť v kopci ked vypnem ESP.Ale o to,že ked idem do kopca a esp zistí ,že sa šmýka tak ubere výkon motoru.A potom sa to už nedá výsť.A tiež ked použiješ retaze tak je dobré to mať vypnuté.Ja ho nechcem vypínať na stálo ale len podla potreby.
1.9 CDTI (88 kW) Z19DT Cosmo, r.2007,AF40-6 AUTOMATICKÁ PREVODOVKA ,

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 13 led 2012, 22:35

Oťas píše:Omyl..... ESP funguje i jako ASR, při prokluzu, prokluzující kolo přibrzdí a když už je to hodně klouzavý, tak ti sníží otáčky motoru, že to skoro zhasne.
Omyl, ESP a ASR jsou dva různé systémy i když se na oko chovají podobně
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas » 13 led 2012, 22:41

To je jasný, proto píšu, že funguje "i jako" ASR.
ASR pomůže jen při prokluzu , ESP v prokluzu i ve smyku..... ;)
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF

Odpovědět