ESP - funguje i jako ARS ( prokluz ) ?

Odpovědět
milan7
Kontaktovat uživatele:

Re: ESP - funguje i jako ARS ( prokluz ) ?

Příspěvek od milan7 » 17 pro 2009, 17:20

Taky by mě zajímala možnost vypnutí ARS. Tlačítko sport nemám. ESP+ARS jsem nikdy neměl (až nyní) a zatím se toho trochu obávám. Na mokru a v běžným provozu je to jasný - tam je to asi potřeba. Myslím ale na určitý mezní situace, kdy člověk třeba na horách potřebuje vyjet určitý kopec, 4 lidi ho tlačí, hustě chumelí ... no a v tom okamžiku si elektronika řekne, že to stejně klouže, že to nemá cenu a že nepojede :)

Možná je to jen neznalostí jízdy s ARS, jak říkám, zatím nemám moc zkušeností.

Reklama

martin1.9

Příspěvek od martin1.9 » 17 pro 2009, 23:12

Mám jen zkušenos z Octavie,s ASR na hlakém kopci nebyla čance,po vypnutí upně v pohodě.
Astroun H Caravan 1.9 CDTi 74kw 2006

http://autoskijoring.msch.cz/

Adriano2

Příspěvek od Adriano2 » 17 pro 2009, 23:29

No ja tiež každoročne sa teším na zimu ,na sneh že si trošku pripomeniem motokárove časy,a auto stále v šmyku....minulý rok s Feldou bol skvelý :D ...tento rok Astra,hodil som to do šmyku ,rožli sa mi nejaké kontrolky a auto si to nejak pobralo samé......rozsvieti sa mi kontrolka niečo ako auto v šmyku a je po zábave :D ...ale na druhú stranu je to výborna vecička ... :)
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005

janda82

Příspěvek od janda82 » 18 pro 2009, 00:28

http://www.youtube.com/watch?v=wR1SSxpKitE pozrite od 4:37, ja som v nedelu vysiel s ContiWinter Contact TS830 zladovately kopec v dlzke cca 2km a s min 10% stupanim uplne bez problemov, sice riadiaca jednotka esp poriadne zasahovala do vykonu motora (prvy krat zimna obuv v Astre :) takze nespravny styl jazdy v zime s pedalom na podlahe) ale vysiel som. Pocul som ze TC robi problem len pri vychadzani z hlbsieho snehu. Nemal som moznost este vyskusat.
Astra H Caravan 1.7 CDTi (17DTH), 6xABG, ABS, ESP, PDC, Fog Lights, BC + Check Control, CD70+CID
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek

Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik » 18 pro 2009, 12:55

janda82 píše:Pocul som ze TC robi problem len pri vychadzani z hlbsieho snehu. Nemal som moznost este vyskusat.
Tak nějak, někde se tady o tom už debatovalo a psal jsem i své zkušenosti.
Ve zkratce lze říci, že pouze když je člověk opravdu ve srabu, tak je ten systém na vyhrábání k ničemu. Jinak je to samozřejmě velký pomocník.
Ale když teď jezdím s Octávkou 4x4 po městě, mám to skoro pořád vypnuté :lol:

bubo

Příspěvek od bubo » 18 pro 2009, 20:50

Ještě k tomu tlačítku vypnutí - pokud ESP v autě mám , šlo by tam dodělat ( neobtížně ) tlačítko na vypnutí - zapnutí ESP ? Co vše by to obnášelo dodělat ? Jde mě pouze o vypnutí v případě kdy bych se opravdu v prudkém kopci v zimě , v koloně , kdy se musí spomalit na jízdu krokem , auto začne hrabat , ESP začne přibržďovat až skoro udusí motor . To se mě teď stalo , ještě velké štěstí , že se motor neudusil , protože rozjet se v koloně na namrzlém kopci , to by byla smrt . Jinak samo bych ESP nevypínal , dobrý sluha , ale v té situaci výše .... zlý pán :?
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,

milan7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milan7 » 18 pro 2009, 21:55

Znovu se připojuji k dotazu na dodatečnou montáž tlačítka (či čeho) na vypínání ESP... Někdo tu psal, že lze vytáhnout pojistku, je ale společná pro ABS i ESP... a navíc nevím, která to je :(
:(

bubo

Příspěvek od bubo » 20 pro 2009, 13:54

Poprosil jsem RomanaK , aby dal k montáži vypínače ESP rozřešení a tak než se k tomu dostane , našel jsem ve vláknu ,, program. funkce ,, popis dodat. aktivace tl. Sport .
Prý podržením tohoto tl. několik sec. dojde k deaktivaci ESP ? Vyřešilo by tohle náš dotaz na vypínání funkce ESP-ARS ?
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... Dtko+sport
Tlačítko SPORT - sportovní režim jízdy
- přepne řízení motoru do sportovního režimu, plyn má rychlejší odezvu a víc ztuhne servo (u stavitelného podvozku se změní tuhost tlumičů - auto je "tvrdší")
- je třeba nainstalovat nový panel s přepínači (pokud je levé tlačítko neobsazeno je kat. číslo 62 40 300 - 1.363,- kč) a případně i lakovaná konzola kolem rádia - pokud je nedostatek volných přepínačů.
- provádí se změnou konfigurace IPC (přístroje)
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,

couddy

Příspěvek od couddy » 22 pro 2009, 22:39

Rozhodně bych byl prví, kdo by chtěl vypinatelne esp na sněhu. Na focusu jsem měl vypinatelne asr. a v podstatě v zimě jsem jej měl celou dobu vyple, protoze elektronika kecala do vseho, co vypadalo jako pridavani at uz na lede v kopci nebo pri couvani nad rantl....

Momentalne jsem s astrou uz absolvoval prvni nutne vyjezdy ruznych kopcu k chatam a pod. ... ve skrze diky nokianum jsem tam dojel ovsem je tezke si zvykat na pocit, ze netusim kdy mi v kopci auto chcipne...

I kdyz jak vy to popisujete, tak poradne nevim, zda to tam mam :)
Ale opravdu vazne, napriklad auto jde velmi obtizne hodit na rucku do zatacky.... zacne to pipat a blikat...
Opel Astra H caravan 1.8 103kw
VW T5 9míst, 1.9 TDI, - NOVĚ možnost půjčit třeba na dovolenou.
ex: Opel Vivaro 2.5dti
ex: Astra H caravan 1.7cdti

Sherpaski.cz
lyžařská, snowboardová, telemarková škola Hrubá Voda

Skicamp.cz
Private Ski School

Chcibytinstruktor.cz

martini

Příspěvek od martini » 24 pro 2009, 11:51

zdar mam take dotaz, mam ESP při rozjezdu mi prohrabnou kola ale kontrolka nesviti při startu konntrolka OK jak to je funguje ? ma to hlidat aby kola neprohrably nebo jak moc to musi byt aby to zasahlo?
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL

Odpovědět