bouchani od predni napravy

martini

bouchani od predni napravy

Příspěvek od martini » 27 srp 2011, 08:48

zdravim mam takovy dotaz a chtel uz bych se toho konecne zbavit ,pri jizde na nerovnostech myslim tim ale nerovnosti kde cesta je nespevnena ,polni cesta ,cesta z kameni atd, se mi ozyva bouchani od predni napravy, musim jet pomalu cca 2 rychlost jinak to bouchani je dost velke ,kosti mam vymenene ,tak nevim no :| loni na stk OK a to uz delalo,mate nekdo neco podobnyho? ja myslim ze by to mnelo ject potichu i kdyz je cesta nejaka polni , polokamenita ........v zime kdyz kdyz je cesta posypana skvarou nebo nejakou vetsi struskou tak ta jizda je dost hlucna .......
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL

Reklama

Fila78
Kontaktovat uživatele:

Re: bouchani od predni napravy

Příspěvek od Fila78 » 27 srp 2011, 08:54

No muzou to byt ramena v haji, nebo cep. Dle toho jak to popisujes.
Astra H Caravan Elegance 1,6 77 kW

martini

Příspěvek od martini » 27 srp 2011, 09:02

hmm :| jakto identifikovat.....ale je zajimavy ze treba kyz je pricny prah tak se mi zda ze jeto OK ale kdyz ta nerovnost je v delsim useku a tak ruzne diry kameny tak je hluk......
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL

papak13

Příspěvek od papak13 » 27 srp 2011, 10:51

Zdravim, ak mozem poradit tak pokazene capy zistis tak, ze na nejakom velkom parkovisku das uplne plny do lava a potom aj do prava a pomaly sa tocis a pocuvas ci nieco nebucha, do ktorej strany bude buchat tak ten cap je zly.
Nechcem strasit ale presne toto buchanie co popisujes nam zacalo robit na druhom aute si je to felicia ale podstata napravy je rovnaka a odisiel homokineticky klb.
Dufam ze som aspon trosku pomohol.
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT

pueblo

Příspěvek od pueblo » 27 srp 2011, 12:30

Stejný bouchání jsem měl i já a to jsem před rokem měnil stabilizátory. Vyměnil jsem je znovu, protože mi jeden prasknul :shock: , ale bouchání nepřestalo.
Byl to levej čep řízení. Zjistíš to tak (tedy jestli je úplně v háji), že auto zvedneš a vezmeš za kolo a kvrdláš s ním jakoby bys chtěl zatočit, nesmí nic bouchat, klepat nebo mít vůli. Pokud ano, je to čep řízení. Když s ním zkusíš zahejbat za vršek a spodek, taky musí bejt klid a když není, je to čep na rameni (pravděpodobně).
Možná mě nějaký servisák opraví nebo doplní, ale mě to takhle zafungovalo, odhalil jsem tak ten čep řízení.

sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc » 27 srp 2011, 14:26

auto je potreba zvednout aby byly napravy volne,me osobne se stalo na dilne ze u forda mlatilo neco ale na zemi jsme nezjistili co to bylo az po zvadnuti auta a vyveseni naprav clovek vse prolezel a byl cep v haji
Opel Astra OPC

8flammen8

Příspěvek od 8flammen8 » 05 zář 2011, 19:15

Mne tak isto buchala predna naprava ak ides po hrboloch alebo jamach a bucha ti to tak to mas najskor tzcky stabilizatora alebo capy alebo capy riadenia. Mam 150k km a u mna to boli tycky stabilizatora cena 15eur/ks znacka FEBI made in germany. To bude na 85% ono a ak budes mat auto na heveri chyt koleso a skus snim pomykat do stran ako keby si chcel zatocit ak ma volu tak aj capy riadenia cena okolo 20e/ks lepsia znacka viac evri.
ASTRA H CARAVAN 1.7CDTI 74kw/101PS

sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc » 15 zář 2011, 20:44

neksutecne mi neco bouchalo na pravem prednim kole (kovovej zvuk) auto jsem dal na zvedak a nic nenasel po prejezdu nerovnosti velkych opet bouchani,zavada zjistena-horni luzko tlumice tam se ozyvali rany a a ted uz nic tak ja nevim ma nekdo s tim zkusenosti??abych zbytecne neobjednaval luzko je mozny ze si to nejak sedlo?
Opel Astra OPC

jupaza

Příspěvek od jupaza » 15 zář 2011, 22:03

možno sedlo a možno Ti praskla pružina. Mne to robilo to isté, vymenil som horné uloženie tlmiča na jednej strane, čo búchalo a po cca jednom mesiaci som zjistil ulomenú pružinu na druhej, vymenil som pružiny a preventívne aj druhé uloženie a je kľud. Menil som aj plastové návleky na pružinách
Opel Astra F caravan 1,8l 16v - ex
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi, motor Z 19 DTH
Diagnostika a programovanie pomocou OP COM

Werewolf

Příspěvek od Werewolf » 16 zář 2011, 01:07

taky mi v tom obcas rupe. chystam se vymenit ty ulozeni tlumicu. kdyz auto bylo zvedly tak to strasne vrzalo pri otaceni kolama na strany. Myslim si ze je lozisko na tlumici zatuhly a je tam tedy pnuti od pruziny a kdyz se na nerovnosti auto prohoupne, tak se pnuti pri nadlehceni uvolni a tim to rupne

Odpovědět