Ahojte,
dneska mi začalo fest bouchat u přední nápravy, z ničeho nic. Stabilizační tyče jsou měněné loni. V servisu po chvíli poskakování po dírách, šoupání autem nahoru a dolů a průzkumu motorového prostoru diagnostikovali, že jsou vyklepané silentbloky nápravnice a přední tlumiče budou brzy zralé na výměnu. A že prý když se bude vrtat do té nápravnice, je potřeba sundat výfukový vlnovec, který je ovšem shnilý skoro skrz (u toho se až divím, že vydržel tak dlouho).
Auto je Astra H caravan, 1.6 XER, rv 2008, najeto necelých 200k. Všechny díly krom těch stabilizačních tyčí loni jsou od novoty.
Jejich nabídka:
Silentblok nápravnice 350,- kč 6x
Práce 4 hod 2200,- kč
Geometrie 790,- kč
Celková cena cca 5100,- kč vč.DPH
Přední tlumiče 2200,- kč 2x
Ložisko 450,- kč 2x
Uložení 900,- kč 2x
Práce 3 hod 1650,- kč
Geometrie 790,- kč
Celková cena cca 9600,- kč vč.DPH
Vlnovec 800,- kč
Práce 2 hod 900,- kč
Celková cena cca 1700,- kč vč. DPH
Geometrie je tam dvakrát, protože jsem je nechal to rozdělit, aby se tlumiče daly případně udělat až budou opravdu potřeba.
Co jsem hledal různě ceny po internetu, tak mám trochu pocit, že se mě snaží natáhnout. Cenu práce bych asi neřešil, 550 kaček za hodinu vč. DPH je směšné. Jsme na vesnici, lidi by asi omdleli z ceny 900 Kč/hodina, tak holt mají nízkou sazbu a pracují dlouho Ty díly mi ale přijdou hodně přepálené.
Co vy na to?
Výměna tlumičů, silentbloky nápravnice - férová cena?
- Reklama
Re: Výměna tlumičů, silentbloky nápravnice - férová cena?
Tak s tímhle by mne můj mechanik vyhodil, kdybych mu coural do dílny na několikrát.
Díly si vozím vlastní a účtuje mi cenu za práci. Doporučil bych domluvu v tomhle směru, někdo holt jede na práci, někdo si přirazí na dílech.
A když už, tak to nech udělat všechno najednou, možná i s kostma pro jistotu, krom geometrie, můžeš s tím pár dní jezdit a když rány zmizí, uděláš geometrii potom.
Díly si vozím vlastní a účtuje mi cenu za práci. Doporučil bych domluvu v tomhle směru, někdo holt jede na práci, někdo si přirazí na dílech.
A když už, tak to nech udělat všechno najednou, možná i s kostma pro jistotu, krom geometrie, můžeš s tím pár dní jezdit a když rány zmizí, uděláš geometrii potom.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE