Zadne brzdy a rucna brzda

sicko10

Zadne brzdy a rucna brzda

Příspěvek od sicko10 » 16 úno 2018, 20:43

Zdravim,
chcel by som sa informovat, mal som trochu opotrebovane zadne disky (mali asi 9mm) tak som ich vymenil za skoro neopotrebovane, 11mm. Hlavne na jednej strane vnutorna strana je leskla a vonkajsia slabo opotrebovana, a na druhej strane vonkajsia leskla a vnutorna slabo opotrebovana..
tak som taky zveracik urobil, stlacil som jeden piest, stlacil pedal aby ten piest co nevychodil nech vide von, som tam nastriekal Wd40 a s tym zveracikom ho stlacil spat dovnutra...to iste som urobil aj na druhej strane...
Bol som na skusku tu na bank ci nieco pomohlo, tak teraz tie rucicky na manometre pekne zastanu na 2,5 ci kolko, a rovnako obe strany, tak by malo byt dobre ale tie valce sa nezastavia dalej sa tocia aj ked je pedal zatlaceny...tak ci nevie niekto co moze byt, co mu este robit...ten kde som to bol otestovat vravel ze moze byt este nejaky rozdelovac..ale ani neviem kde to moze byt, alebo ak niekto ma nejaky tip budem velmi povdacny...
taktiez aj rucna brzda som vymenil nove lanko, ale dlho som rucnu brzdu nepouzival...
ked som siel stiahnutou rucnou brzdou pravy naboj bol horuci a lavy uplne studeny....tak ta strana vobec nebrzdi...to lanko ide na taku packu a ta roztahuje celuste v dolnej casti...tam bolo vyskocene, som to tam nahodil spat...ale nepomohlo...tak co tam ine moze byt na tej rucnej brzde...
mam tu takych majstrov, ktory daj tam vsetko nove (brzdove strmne, dosticky, celuste, brzdove disky, pruziny)..tak viem aj ja opravit, ale na take stare auto, aj tak uz som vrazil 800eur do opravy aj karoserie, uz snazim sa minimalizovat naklady, len mi toto treba na stk dotiahnut...ak niekto da dobre rady budem velmi rad

Reklama

nero

Re: Zadne brzdy a rucna brzda

Příspěvek od nero » 16 úno 2018, 21:06

nechápem ľudí čo sa púšťajú do opravy bŕzd keď v tom nemajú skúsenosti, brzdy a riadenie by som zveril odborníkovi
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,

sicko10

Příspěvek od sicko10 » 17 úno 2018, 02:33

ved to, len som teraz tu na dedine, a tu su taky majstri, ze ked nejaka porucha tak vsetky nove suciastky...take od ruky nechcu montovat...ale na takuto staru karu ak vymenim aj oba strmene, disky atd tak vide viac ako cena auta [uz teraz som vrazil do neho 800eur a realne tolko ani cenu nema] preto sa snazim najst kde figel, preco to nejde...
tam velka vec nebude, len kto mal tiez taky isto problem hned by vedel poradit
tak zatial vdaka...

Diablo1st

Příspěvek od Diablo1st » 17 úno 2018, 09:47

Nepoškodil si tak náhodou ten piestik?
Lebo ak sa dobre pamätám, pri výmene platničiek musíš zároveň zatláčať piestik a aj ho otáčať. Ak len zatláčaš piestik poškodíš závit v brzdách. Aspoň takto mi to vysvetloval mechanik. Mal na výmenu platničiek špeciálny prípravok, aby brzdy nepoškodil.
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)

Wirda

Příspěvek od Wirda » 17 úno 2018, 12:28

ano, zadní pístky se musí otáčet a zároveň tlačit. Je tam samostav na ruční brzdu. Jednoduchá rada. Vlez pod auto a zmáčkni rukou páku ruční brzdy. měla by jít v pohodě zmáčknout hladce a měla by se vrátit lehce k dorazu. Pokud ne, je to zaoxidovaný kolem toho šroubu. Sundat třmen, tu páku a vyčistit, rozhýbat. Hodina práce jeden třmen.
Astra H Caravan sport Z18XE IDS+

alzafir

Příspěvek od alzafir » 17 úno 2018, 14:13

Jestli to stahoval svěrákem, už nejspíš zničil vnitřek brzdiče, fakt se to musí stlačovat a otáčet zároveň!! Samostav se posouvá po šroubovici, tohle byla s největší pravděpododností její smrt.
Já sice chápu, že si to chceš udělat sám, ale proč si kruci něco o tom aspoň nepřečteš? Fóra jsou toho plná, jak vyměnit obložení a kotouče zadní brzdy.
Nechci být falešný prorokem, ale podle mě sis "vydělal" na další brzdiče.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Jirk4

Příspěvek od Jirk4 » 18 úno 2018, 01:22

A přitom ten stlačovák stojí cca 16 éček. A je tam vícero adaptérů na různý auta. Je pravda, že kdejaký jouda to dá radši do servisu, ale taky je pravda, že kdejaký jouda se v tom šťourá, aniž by pořádně věděl co dělá.
Astra H Caravan 1,7 CDTi 81kW
Škoda Fabia Combi 1,9 TDi PD 97kW-chip
Honda XL1000V Varadero

OP- COM 1.70
DELPHI
VCDS

sicko10

Příspěvek od sicko10 » 18 úno 2018, 02:37

Dakujem za super informacie, som prijemne prekvapeny ze tolky poradili...
nezda sa ze by poskodil, lebo na tejto Omegi b model su vzadu dva piesty proti sebe...ale na konci toho piestu nema ziadne drazky na otacanie...sused tiez rozobral zadne strmene zo stareh oAudi, tam na konci piestu boli take drazky, aj vravel ze sa to ma vytacat...u mna je hladke, tak nezda sa mi zeby sa malo tocit, nebudem sa bozit...som to nastriekal s wd40 tak teraz o nieco viac aj tie strany co predtym nebrzdili su trochu leskle...len ci niekt. piest nechodi tazsie ako druhi a preto len jednu stranu viac lesti=brzdi...dnes som este raz rozobral, a este par krat stlacil pedal, zasa stlacil...(to nie zverak, len take dve dosticky, a na konci dosticiek dve srubi ktore stahujem)...

s tou rucnou brzdou nieco zvlastne...teraz ta strana co nebrzdila, som tam hore na tej packy co robi vzdialenost medzi celustami, som par zavytov rozsruboval...teraz tato strana nieco chyta, lebo ked som trochu siel s rucnou brzdou sa zohrial naboj..ale teraz ta druha strana nechyta, uplne chladne...(ta tycka na tej matici ma take vybezky ktore sa opieraju o tu pruzinu co drzi celuste... niekto hovoril ze tá by sa mala sama vysrubovat podla opotrebenia celusti?)

Kebi este niekoho nieco napadlo, velka velka vdaka.

alzafir

Příspěvek od alzafir » 19 úno 2018, 14:46

Napadají mě 2 věci, jednak si vyplň typ auta a motoru do podpisu, ať každý ví, o čem mluvíš, pak bych se podíval do knihy Jak na to, tam určitě bude popis, jak vyměnit obložení.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

troodon

Příspěvek od troodon » 19 úno 2018, 15:34

daj si zrepasovat svoje (ak si ich uz nepochoval), mne ked treba na Gcku repasovat tak davam kamaratovi zrepasovat a viem ze to spravi poriadne, par stoviek ich uz zrepasoval takze vie co robi, co sa tam meni a co sa da zachranit, co treba dat nove.

Brzdy su zaklad, ked budes na tom setrit tak sa moze stat ze za chvíľu budes znovu davat 800e do auta ked nedobrzdis.
https://auto.bazos.sk/inzerat/81026098/ ... e-Opel.php

Odpovědět