Zadní kola do Áčka

Odpovědět
Adamico

Zadní kola do Áčka

Příspěvek od Adamico » 08 lis 2014, 17:50

Ahoj. Mám Zafiru B r.v. 2008 a motorem 1.7 diesel 92kw. Osobně ji mám dva a půl roku. Skoro bez investic. :-) . Už když jsem ji kupoval , tak letní pneu 225x45x17 na origo elektronech byly v zadu zevnitř poskákané a pěkně to hučelo. Neřešil jsem to nějak , kdoví odkud to bylo ty gumy jsem si říkal. Pak jsem přezul zimní pneu o stejném rozměru . Na těch to nebylo skoro poznat. Pak jsem přezul na nové letní a zadní kola zase zevnitř poskákané a hučí. Myslel jsem , že ložisko. Ale to je ok. Tlumiče taky ok. Silentbloky taky podle kontroly ok. Máme podezření na bouchlou nápravu. Asi odklon nějak špatně. Trošku to jde i vidět. Dá se to nějak poladit? Děkuji za rady chlapi. Koupil jsem si teď na zimu 16 elektrony s dost zachovalýma gumama a nerad bych zase příští rok kupoval další. :-( najedu ročně tak kolem 23tisic. Ještě jednou díky ;-)

Reklama

vojta
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadní kola do Áčka

Příspěvek od vojta » 08 lis 2014, 17:55

a co geometrie?
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Adamico

Příspěvek od Adamico » 09 lis 2014, 08:58

Zítra jede na geometrii. Dnes se budou měnit tyčky řízení , takže to musím udělat. Naštěstí to bude dělat pán co tomu dost rozumí. Snad mi poradí. A na něco přijde. Už bych chtěl mít klid. Viděl jsem už i auta s brutálním Áčkem a gumy do pohodky. Tak nevím. Třeba bude problém jinde. :-)

Adamico

Příspěvek od Adamico » 11 lis 2014, 05:52

Včera jsem byl na geometrii a ta je úplně v pořádku. Všechny hodnoty krásné ,tak jak myjí být. Pán mi říkal ,že takhle poskákanou gumu jen ze vnitř neví co může způsobit. Tlumiče ,ani silentbloky to dělat nemůžou prý. Takže to dávám za vinu nejspíše koplým zadním diskům. A jemné hučení kola asi malinko chytlému ložisku. jinak už teda fakt nevím :( :( :(

Odpovědět