Ošetření podvozku po zimě

BikerMarius

Re: Ošetření podvozku po zimě

Příspěvek od BikerMarius » 24 zář 2013, 10:00

Ale reznou :-( Ja měl zrezlej rám pod autem a zadní nápravu, teď se k tomu přidaly dveře a blatník :-(
Opel Astra H Caravan Z19DT
Moje Astra
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =41&t=4563

Reklama

sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc » 24 zář 2013, 10:20

tak ram pod autem a zadni naprava tam to vudec nicemu nevadi..ale ze rezne karoserie i na mistech kde je to osetreny z vyrovy to teda cumim...
Opel Astra OPC

nedy666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedy666 » 24 zář 2013, 10:54

A nemělo by to spíš být i opačně a umýt zkontrolovat a nakonzervovat i ten podvozek před tou zimou?! lehká oxidace sem tam jen ale klasika ramena atd, ale to bylo před minulou zimou letos jsem se pod auto nedíval, nemám jámu. Jinak kryt pod motor si myslím mraky bordelu, eliminuje. ;) Myslím že se snad dneska na mytí vozu dostanu je idealní počasí, hlavně to vyluxovat od psích chlupu :(
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...

Wrtak

Příspěvek od Wrtak » 24 zář 2013, 13:41

Mám Astru rv.05, poslední 4 roky ježděná po našem tankodromu a musím zaklepat podvozek naprosto v pohodě jako by neznal sůl. Klasika ramena atd. lehká koroze ale jinak nic :lol: .. Až teda na povrchovou korozi na zadních vratech a blatnících u prahů je to frajer :D
Opel Astra H kombi 1.9 CDTI 88kw 16V + chip na 110kw
rv.2005

OP-COM k dispozici

sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc » 24 zář 2013, 17:25

muj podvozek zespoda taky vypada netknuty ale vcera se mi nezdalo misto kam se dava vzadu hever tak jsem pod to rypnul sroubovakem a cele misto cca v delce 20 cm uplne vyrezle a to bylo schovane pod tim origo naterem.. musel jsem to dnes vydrbat natrit odrezovacem a zitra to zamazu tlumexem..a to hever nedavam vubec na kastli,zvedam pouze za napravy,takze nevim kde mohl vzniknout problem
Opel Astra OPC

Niraj

Re: Ošetření podvozku (nejen) po zimě

Příspěvek od Niraj » 10 črc 2014, 21:41

Chtěl bych se zeptat, jak kvalitní antikorozní úpravu mají novější verze Zafiry B (karoserie, podvozek), kde je jejich nejslabší místo, co hlavně kontrolovat.
A taky, jestli ihned po koupi zcela nového vozu pro jistotu nechat přestříknout spodek a třeba i dutiny (bylo mi více lidmi doporučováno s tím neváhat), nebo je nástřik dostatečný z výroby a spíše vše kontrolovat až po 1. či 2. zimě a případně opravovat/ošetřovat až jednotlivá poškozená místa?
Opel Zafira B, 1.8, A18XEL - 88kW, Royal Blue, r.v. 2014

Niraj

Příspěvek od Niraj » 16 srp 2014, 09:00

Tak jak jsem psal jinde, nová Zafira je doma.
Co mě překvapilo, je spousta "bílé vazelíny" napatlaná po téměř celém spodku. Proč to? Předpokládám, že spodek je standardně ošetřen tak jak má, proč je to celé přetřené tou vazelínou? Stejně se to omeje po první jízdě v pořádném slejváku.

Jinak, už jsem se výše ptal (zatím bez odpovědi):
- jak kvalitní antikorozní úpravu mají Zafiry (karoserie, podvozek), kde je jejich nejslabší místo, co hlavně kontrolovat?
- mám hned po koupi nového vozu pro jistotu nechat přestříknout spodek a třeba i dutiny (bylo mi více lidmi doporučováno s tím neváhat)? Nebo je nástřik dostatečný z výroby a spíše vše kontrolovat až po 1. či 2. zimě a případně opravovat/ošetřovat až jednotlivá poškozená místa?

Díky za rady.
Opel Zafira B, 1.8, A18XEL - 88kW, Royal Blue, r.v. 2014

Odpovědět